Ny enhed kan legitimere DAO'er, foreslå jurister

I en nylig undersøgelse foreslår retsmedicinske eksperter i kryptoaktive stoffer en løsning på de potentielle juridiske problemer omkring autonome decentraliserede organisationer (DAO).

I en række tweets foreslog Andreessen Horowitz Crypto General Counsel Miles Jennings, at DAO skulle registrere sig som "Unincorporated Nonprofit Associations (UNA)". I et resumé af undersøgelsen udført med hans kollega, kryptoekspert David Kerr, forklarede han de fordele, som registrering som UNA'er kunne give en DAO.

  • Hvad syntes du om denne nyhed? Kom og tal om hende i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

DAO Juridiske Anliggender

I praksis er DAO de styrende organer for blockchain-baserede fællesskaber såsom decentraliserede udvekslinger (DEX). Mens Jennings peger på dets "potentiale til at revolutionere den måde, folk organiserer, samarbejder og koordinerer", beklager han, at disse egenskaber gør de fleste DAO uforenelige med amerikanske lovrammer.

De unikke egenskaber ved DAO gør traditionelle strukturer såsom selskaber, partnerskaber, LLC'er og trusts upraktiske for de fleste DAO'er. Disse er stort set uforenelige med DAO'er, der prioriterer privatlivets fred, mangler medlemmernes formelle juridiske samtykke og deres generelle vægt på decentralisering.

Som følge heraf står de over for ansvar og kan ikke indsende selvangivelser, betale indkomstskat eller indgå juridisk bindende kontrakter.

UNA'er som en løsning

Retsmedicinske eksperter i krypto har dog fundet en potentiel løsning i form af UNA'er. Defineret af Uniform Unincorporated Nonprofit Association Act (UUNAA) som "bestående af [to] eller flere medlemmer forenet af en mundtlig aftale, registreret eller underforstået i adfærd, til et eller flere almindelige nonprofit-formål," bemærkede Jennings. "Lyder som en DAO for mig."

UNA'er har enkle dannelses- og fleksible styringskrav, der er egnede til DAO'er. I mange stater er UNA'er adskilte juridiske enheder fra deres medlemmer "ved at bestemme og håndhæve rettigheder, pligter og ansvar i kontrakter og ulovlige handlinger", som også kan åbne bankkonti og eje ejendom. Mens nogle DAO'er ikke kvalificerer sig som "not-for-profit", ville mange have potentialet til at være det.

Jennings bruger eksemplet med en husejerforening, når det kommer til ejendomsvurdering. Bare fordi deres andele kan stige, gør værdien af ​​medlemmernes fast ejendom dem ikke til profitvirksomheder. Jennings hævder, at det samme kunne siges om DAO'er med hensyn til deres governance-tokens.

Ved at registrere sig som UNA vil DAO'er potentielt give deres medlemmer beskyttelse med begrænset ansvar og mulighed for at betale skat og underskrive kontrakter med tredjeparter. Ydermere foreslår Jennings, at USA kunne øge de fordele, som DAO'er tilbyder ved at vedtage "mere fleksible og eftergivende UNA-vedtægter". Dette, siger han, kunne i sidste ende "etablere USA som DAO's verdenshovedstad."

Artiklen Ny enhed kan legitimere DAO'er, foreslår, at jurister først blev set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.