Inflationen er en boble og kan efterlade en hel generation fattig

Sæbebobler omkring folk i byen

Peter Schiff, en velkendt amerikansk finanskommentator, en entusiast af guld som værdilager og en tilhænger af den østrigske School of Economics; fastslår, at den amerikanske regering har skabt en meget alvorlig boble med inflation, som er ved at briste.

Den samme logik, som han brugte, kan anvendes på den økonomiske virkelighed i Brasilien.

Hvem er Peter Schiff

Peter David Schiff ( @PeterSchiff ) er en amerikansk forfatter, iværksætter og finanskommentator. CEO og Chief Global Strategist hos Euro Pacific Capital Inc.

Foto Peter Schiff i jakkesæt og slips.

Schiff er kendt for sit pessimistiske syn på dollaren og den amerikanske økonomi, sit optimistiske syn på råvarer og stærke valutaer, der kan være et godt lager af værdi over for dollaren og samtidig sit meget kritiske syn på Bitcoin (BTC) .

Forfatteren engagerer sig ofte i offentlige debatter mod bitcoin-entusiaster, herunder sammenstød med sin egen søn, Spencer Schiff ( @SpencerKSchiff ), som spiller for "laserøjne"-holdet.

Far-søn twitter-diskussion om inflation, bitcoin og boble

Inflationen er en boble ved at briste

Når Schiff taler om inflation – og når jeg taler om inflation – henviser han ikke til den definition af inflation, der almindeligvis bruges i medierne og af officielle regeringsorganer, men den, der er defineret af den østrigske skole.

For at lære mere: Find ud af, hvor meget er den reelle inflation i den brasilianske valuta; og hvordan det påvirker os

Kort sagt, inflation er ikke en subjektiv effekt, der undslipper vores kontrol gennem stigningen i priserne , men en bevidst og objektiv beslutning af pengepolitikker, der øger den cirkulerende mængde af penge .

Aktivboble og en super gearet økonomi

Peter Schiff sagde i dette tweet, at:

"Investorerne er langsomt ved at indse, at Fed vil stramme pengepolitikken for meget til at opretholde aktivbobler og en overgearet økonomi, men ikke nok til at bekæmpe inflationen. Stagflation er kommet for at blive. Kapløbet om at komme ud af amerikanske dollars og finansielle aktiver er begyndt!"

Interview i tv-showet Newsmax

Da han blev interviewet i Newsmax-programmet, kom Schiff med flere kommentarer om, hvordan han ser den boble, der blev skabt og er ved at kollapse, som følge af den monetære politik i Federal Reserve – USA's centralbank.

Enhver lighed med Brasilien, centralbankens pengepolitik og den finansielle boble, som vi er involveret i; det er ikke blot en tilfældighed.

Det første spørgsmål var: hvordan vil Federal Reserve løse problemet med inflation?

"Simpelt sagt, det gør det ikke. Fed vil blive værre."

Peter sagde først og fremmest, at Fed lyver om problemets omfang. CPI (Consumer Price Index – svarende til vores IPCA ) måler ikke nøjagtigt prisstigninger.

"Hvis vi bruger det samme CPI, som vi brugte i 70'erne og 80'erne og anvender tallene i dag, ville vi få omkring 15 % inflation i 2021. Så sidste år var værre end noget år i 1970'erne, og det var værre end 1980'erne. , hvor CPI steg 13,5 pct. Så dette er den værste inflation, vi nogensinde har set."

"Det bliver endnu værre. Vi har lige set toppen af et inflationært isbjerg."

Hvordan kom vi ind i dette rod – boble – til at begynde med?

"Fed skabte problemet. De trykker alle disse penge."

"De satte printere i overproduktion under pandemien. Men vi havde et endnu større problem.

Regeringen tvang folk til at stoppe med at arbejde under pandemien. Så folk var ikke på arbejde. De producerede ikke varer. De leverede ikke tjenester.

De burde have brugt færre penge, fordi de ikke tjente penge. Regeringen begik den fejl at sende stimuleringspenge til alle, så de kunne gå ud og bruge penge på at købe produkter, der ikke engang eksisterede, fordi de ikke var skabt.

Det er derfor, vi har mangel på forsyninger – fordi alle bruger penge, som Fed har trykt, ikke penge, de har tjent på at producere varer og levere tjenester. Så det er en dobbelt pudsning . Priserne bliver ballistiske. Og dette år bliver værre end det sidste."

Renter kan hjælpe med at løse problemet

Fed sagde, at den planlægger at hæve renten, muligvis til 2% i 2022. Peter sammenlignede dette med at spytte i havet .

"Inflationen er allerede 7%, selv acceptere regeringens tal, som er løgn. Hvordan bekæmper man 7% inflation med 2% rente?"

"Husk, at Fed havde 2,5 % renter i 2018, da der ikke var nogen inflation at bekæmpe. CPI steg kun 1,9 % i 2018. Fed har dog ikke tænkt sig at hæve renten nu til et niveau, som dengang var. Så det hele er løgn.

Sandheden er, at hvis Fed rent faktisk hævede renten nok til at bekæmpe inflationen, ville det knuse økonomien . Vi ville få en værre finanskrise end den i 2008. Aktiemarkedet ville gå ned – obligationsmarked, ejendomsmarked.

Regeringen ville være nødt til at skære i udgifterne, fordi renten ville stige. Og for at forhindre det i at ske, vil Fed ikke bekæmpe inflationen, og det er derfor, det vil blive meget værre."

Vi lever i en stor finansiel boble

"Vi lever i en gigantisk boble, og nu begynder vi at se det, fordi priserne virkelig begynder at stige, og der er ingen hindring for, at de stiger."

”Og det er der, det hele falder fra hinanden. For i sidste ende vil dette stagflationære miljø, som vi er i, som vil være meget værre end 1970'erne – mere inflation og en svagere økonomi – sprænge den boble. Så selvom Fed ikke gør det, vil markederne gøre det for dem."

Med inflationen så udbredt sagde Peter, at enhver, der er pensioneret, eller som ønsker at gå på pension, er nødt til at komme ud af dollaren (eller den virkelige for hvad der påvirker os i Brasilien)

" Inflationen vil dræbe dig . Det er en gigantisk skat og vil forarme en hel generation, medmindre de handler hurtigt for at få reelle aktiver. … Du skal eje rigtige ting, som ikke kan trykkes, for hvis du kun ejer papir, bliver du udryddet.”

Hvordan man handler hurtigt for at undgå at blive en del af en mulig fattig generation

Fiat-valutaer er i høj grad påvirket af pengepolitikken, som igen i høj grad er påvirket af politiske beslutninger, der fokuserer på at vinde valg frem for at løse folks reelle problemer.

Dette gør denne type valuta til en ekstremt skrøbelig og boble-tilbøjelig form for værdi.

Lær mere: I et interview taler George Coxon om potentialet i digitale penge uden politisk indflydelse .

Det er nødvendigt at ty til aktiver, der kaldes Reserves of Value , da deres forslag netop er at beskytte aktiver mod finansielle bobler.

Nogle karakteristika, der gør et aktiv til en god værdiopbevaring, er:

  • Mangel (på udbud);
  • Likviditet;
  • Suverænitet;
  • Efterspørgsel (brug).

Nogle gode eksempler på værdilager er blandt andet Real Estate Properties, Gold (ifølge Peter Schiff), Silver, Bitcoin, Nano, Monero, Bitcoin Cash.

Læs mere:

  • Jordan Peterson siger, at han har købt Bitcoin for at sikre sig mod inflation
  • Mønten styrtdykker 85 % siden oprettelsen, og du investerer i den
  • Selv den ældste mønt i verden er ved at dø, hvad bliver der af den ægte?

Indholdsinflation er en boble og kan få en hel generation fattig til at dukke op først på Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.