3 mulige årsager til, at Bitcoin-prisen falder til $38K

Bitcoin i efteråret

Prisen på Bitcoin har lidt et brutalt fald i de sidste par timer. Alt gik tilsyneladende godt de sidste par dage. BTC steg over $43k i går og testede nøglemodstandsområdet omkring $44k.

BTC blev dog afvist på dette område og mistede $6.000 af sin pris. Som Cointimes rapporterede i markedsoversigten tidligere i dag, forårsagede dette over $700 millioner i tab for gearede handlende på mindre end 24 timer.

Lad os nu tage et kig på tre mulige årsager til, at markedets blodbad kan være sket, ifølge CryptoPotato.

Faldende andre markeder og Bitcoins høje korrelation

Det amerikanske aktieindeks S&P 500 endte gårsdagens handel ned med 1,1 pct. NASDAQ-indekset faldt 1,3 % i samme periode. Dow Jones faldt 0,89 pct.

Hvis det ikke var nok, blev derivatmarkedet også ramt. CNBC rapporterede, at Nasdaq 100 futures-indekset faldt efter en skuffende indtjeningsrapport fra Netflix.

Aktierne i streaminggiganten faldt mere end 19% under udvidet handel torsdag, så snart dokumentet blev frigivet, hvilket viser en afmatning i væksten af dets abonnenter.

S&P 500's tætte under 4.500 i går var den første siden den 18. oktober 2021. Scott Redler fra T3 Live sagde om sagen:

"Markedet har givet fejlagtige signaler i de sidste par uger, og det ser ud til, at de bredere indeks endelig er ved at bryde."

I mellemtiden var prisen på Bitcoin stærkt korreleret med traditionelle indeksers, og det seneste fald var ingen undtagelse:

Korrelation af traditionelle markeder og bitcoin
Bitcoin x S&P 500 x Nasdaq 100 x Dow Jones. Kilde: TradingView og CryptoPotato.

BTC flow til børser steg før styrtet

En indikator for potentielt salgspres er den samlede BTC-tilstrømning på børser. Jo mere BTC er på børser, jo større er det potentielle salgspres.

CryptoQuant-data afslører, at det samlede antal poster på børser steg i dagene op til prissmeltningen:

Indskud på bitcoin-børser
BTC indstrømning. Kilde: CryptoQuant og CryptoPotato.

Indikatoren har været stigende siden 16. januar og er steget med prisen, hvilket indikerer, at BTC er blevet flyttet til at bytte tegnebøger med den hensigt at sælge.

$39.000 put-optioner på Deribit med højeste åbne rente

Put-optionerne til $39.000 strike-kursen på Deribit i går havde den mest åbne interesse blandt puttene. Åben rente (eller rente) repræsenterer det samlede antal udestående derivatkontrakter, såsom optioner eller futures, der endnu ikke er afviklet.

En put-option er et handelsværktøj, der ser et overskud, når prisen falder. Calls til strejkeprisen på $44.000 havde på den anden side den mest åbne interesse blandt call-optioner.

Derfor var der et pres fra optionshandlere for, at prisen skulle falde, så de kunne tjene på deres handler.

Det er værd at bemærke, at der er Bitcoin-optionskontrakter til en værdi af cirka $538 millioner, der udløber på Deribit i dag, og det maksimale smertescenarie er, at prisen er $43.000, når det sker.

Se også:

  • Mercado Livre foretager nye store investeringer på kryptovalutamarkedet
  • Bitcoin-mæglere skal forlade Brasilien, siger den første store brasilianske BTC-minearbejder
  • "Dette er irriterende," sagde Elon Musk om Twitter-integration med NFT'er

Indhold 3 mulige årsager til, at Bitcoin-prisen faldt til $38.000, dukkede først op på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.