Cauê Moura tager fejl om økonomien: NFT Market er ikke et nulsumsspil

NFT Market er ikke et nulsumsspil

I denne uge brugte drengen Ney R$6 millioner på NFT'er og er nu en del af Bored Apes-gruppen. Eftervirkningen var sådan, at diskussionen om NFT-markedet konvergerede til flere interessante økonomiske argumenter.

Et perspektiv forsvaret af Cauê Moura, som forsøgte at teoretisere om definitionen af kapitalisme og de udvekslingsrelationer, der opstår på NFT-markedet, er, at økonomien er et nulsumsspil , det vil sige, at for at nogle mennesker skal vinde, skal andre nødvendigvis tabe.

Også på Twitter var der folk, der ikke forstod, hvorfor nogen ville købe en sneaker i brand i NFT. De indrømmer, at internettet ikke er et middel til at skabe rigdom, og de tror ikke på, at NFT'er har nogen nytte eller værdi.

Kommentarer "Men hvorfor køber nogen [NFT Burning Shoe]?

NFT-marked for homo economicus

For at sætte ideerne på plads og udnytte virkningen af drengen Ney til at kontekstualisere økonomiske begreber, vil jeg forklare dig, hvorfor homo economicus køber en NFT. Jeg føler, at historien er her.

første fejlslutning

Cauê Moura forsvarer ideen om, at A er fattig, fordi B er rig, A og B kan være mennesker, regioner, lande, etniciteter, køn osv. En sådan antagelse, afledt af Marx' teori om udbytning, indrømmer ikke historiens dynamik – da vi i sidste ende altid går frem mod socialisme.

Grundlæggende er det, indholdsskaberen taler om, at økonomien ville være en slags kage, hvis størrelse er fast og repræsenterer al tilgængelig rigdom. Således tager hver person, der tager en skive, faktisk den skive fra en anden persons mund.

Denne alternative fortolkning er nedslående, da den indebærer, at i enhver og alle transaktioner ville nogen være charlatanen, og den anden person ville være bedraget.

Kommerciel udveksling finder dog ikke kun sted mellem varer af samme værdi. Hvis vare A ombyttes til gode B, så bør værdien af A nødvendigvis være lig med værdien af B. Derfor kunne ingen kommerciel udveksling generere værdi, men kun omfordele værdi. Men sådan foregår det faktisk ikke, som Carl Mengers, grundlægger af den østrigske Handelshøjskoles studier, afmystificerer.

anden fejlslutning

Økonomen gjorde det klart, at for at noget kan betragtes som et økonomisk gode, skal fire omstændigheder overholdes: der skal være et menneskeligt behov; det gode skal kunne tilfredsstille dette menneskelige behov; individet skal kende tingens egnethed til at tilfredsstille sit behov; og endelig skal individet have magt over denne ting.

I den materielle virkelighed, hvor vi eksisterer, tillader langt de fleste ting, som de er i deres naturlige tilstand, os ikke at tilfredsstille vores behov.

Bored Ape 5615 - af Sotheby's
Bored Ape 5615 – af Sotheby's

Så længe bananen er i klasen, skal vi stadig række ud efter den med hånden og skrælle den for at stille vores sult. Med andre ord skal stof bearbejdes og transformeres gennem arbejde (og investeringer).

For det andet skyldes bananens manglende evne til direkte at tilfredsstille vores behov, at vi heller ikke kender alle dens mulige kombinationer og anvendelser.

Teknologien, kunsten at ordne stof, så det frembringer det ønskede resultat, falder heller ikke ned fra himlen; snarere skal det opdages gennem undersøgelser og eksperimenter, to aktiviteter, der igen kræver brug af andre økonomiske goder (instrumenter).

Endelig er der endnu et tillæg. Hvor tilstrækkeligt et gode end måtte være til at tilfredsstille vores behov, vil det være fuldstændig ubrugeligt, hvis vi ikke har det inden for rækkevidde. Derfor skal vi producere og distribuere det.

Homo economicus, rationelle væsen, er en specialiseret producent og samtidig en umættelig forbruger. Vi efterspørger de bredeste og mest varierede økonomiske varer, og til gengæld kan vi kun tilbyde vores yderst begrænsede og specifikke ekspertise. Og alligevel finder udvekslinger sted.

Hvorfor skulle nogen så købe en sneaker on fire på NFT? ” – spørg unge på Twitter.

I hver eneste forretningstransaktion tillægger hver side det gode, den modtager, en større subjektiv værdi end det gode, det giver til gengæld. Og det er netop derfor, han skifter.

Når alt kommer til alt, hvis det ikke var tilfældet – hvis du ikke værdsatte det, du får mere end det, du giver til gengæld – ville transaktionen simpelthen ikke finde sted.

Hvem populariserede opdagelsen af, at værdien af varer ikke er objektiv, men subjektiv , var netop Carl Menger. Som et resultat konkluderes det, at individer genererer rigdom ved blot at udveksle økonomiske goder frivilligt.

Derfor tyer de til et middel (kommercielle udvekslinger) for at nå de mål, der er mest værdifulde for dem – alt efter graden af personlig (subjektiv) betydning.

NFT Market er ikke et nulsumsspil

Som João Victor Morisson, skaberen af Burning Shoe og medstifter af den første digitale modemarkedsplads i Brasilien, sagde i et interview med Cointimes, "brasilianere kan virkelig godt lide at have varer".

Han understreger, at NFT on fire sneakeren er udviklet netop til entusiaster, der forstår værdien af samleobjekter og er sikre på, at blockchain er det bedste sted at tjekke knaphed i det digitale miljø.

Kort sagt er økonomien ikke et nulsumsspil, da vi under hele processen med at producere varer og tjenester genererer rigdom. Men Cauê Mouras bekymring over charlataner er gyldig, da nogen overalt kan have lyst til at udmanøvrere dig.

Vi er nu nået til det 21. århundrede, og se på dette – vi genererer rigdom i den digitale virkelighed. Metaverset, den digitale verdens samlingsrum, er tæt forbundet med fremtiden for fremme af kollaborativ produktivitet.

Metaverset er også sammenflettet med interaktive AI-systemer, med kunst, eksplosionen af on-demand-forbrug, fremkomsten af kryptovalutaer, forestillingen om overvågningskapitalisme, kvanteberegningens betydelige fremskridt og så videre.

Som Guga Stocco, klummeskribent for MIT Technology Review Brazil siger, "dette er århundredet for sammenløbet af teknologier. Hvor konkurrencedygtige forretningsmodeller er dem, der allerede er skabt ud fra det, der er bygget digitalt. Metaverset vil bringe alle sammen. Det har ingen ind- eller udgangsdør, fordi det ikke er et 'sted'. Det er omgivelserne«.

Læs mere:

  • CNJ og DataPrev lukker en aftale om brug af et blockchain-system
  • Apple-aktien stiger 5%, da CEO bekræfter, at virksomheden vil udforske metaversen
  • Senator foreslår, at Bitcoin er lovligt betalingsmiddel i Arizona

Indhold Cauê Moura tager fejl om økonomi: NFT Market er ikke et nulsumsspil, som dukkede op først på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.