Hvad hvis Elon Musk aldrig ønskede at modtage betalinger i Dogecoin hos Tesla

Elon Musk

Elon Musk havde succes med at hæve prisen på DOGE ved at annoncere, at Tesla ville acceptere memecoin til merchandising-opkøb, men flytningen er ikke gavnlig for cryptocurrency-entusiaster.

At købe Tesla-produkter med dogecoin virker som en dårlig idé. Dette er, hvad journalist John Paul Koning indså, da han læste Teslas Q&A-side om emnet .

En række ulemper pådrages kunder, der vælger at betale med DOGE. De mister retten til at annullere ordrer, bede om returnering af produkter, foruden at de skal betale netværksgebyrer selv uden at nyde nogen rabat for det.

Endelig, hvis brugeren sender den forkerte mængde dogecoin, gør Tesla det klart, at det ikke vil returnere noget beløb, der er sendt i overskud. "Bare brug et kort." Koning kommenterede på Twitter .

Vilkårene for brug for bitcoin-betalinger var også ugunstige

Manglen på fordele for krypto-entusiaster er ikke noget nyt for Tesla. At købe en elbil med bitcoin i 2021, da selskabet annoncerede, at det ville acceptere BTC , var også en dårlig idé.

På det tidspunkt forklarede vi på Cointimes, at bilrefusionspolitikken altid satte kunden på den tabende side af bitcoin-volatilitet.

Teslas vilkår og betingelser gjorde det klart, at virksomheden kunne vælge, i tilfælde af et problem, at tilbagebetale kunden det samme BTC-beløb, som de havde betalt, eller at levere det dollarbeløb, der svarer til produktets pris på købsdatoen.

Men hvis Tesla ikke tilbyder vilkår for brug, der er gunstige for cryptocurrency-entusiaster, hvorfor tilbyde denne mulighed i første omgang?

Marketing eller Pump and Dump bag kulisserne?

Koning kommer ind på dette punkt i en tekst offentliggjort i American Institute of Economic Research. Han skriver:

"Hvorfor ville en almindelig online forhandler acceptere kryptovalutaer som bitcoin, når de fleste mennesker alligevel vil bruge deres MasterCard eller Visa-kort

Regnestykket bag din beslutning fungerer sådan her. En stor procentdel af offentligheden besidder kryptovalutaer til spekulative formål. Alle spekulanter, der ejer cryptocurrency, sætter pris på gode nyheder, da det kan være med til at øge værdien af deres spekulation.

Ved at annoncere, at bitcoin vil være en accepteret betalingsmulighed, kan en forhandler få gratis positivt engagement fra cryptocurrency-fællesskabet. Selvom det er usandsynligt, at nogen rent faktisk vil bruge bitcoin til at foretage køb, opvejer de ekstra public relations, virksomheden får, langt de forudgående omkostninger ved at oprette en betalingsgateway for kryptovaluta.

Når effekten af annonceringen forsvinder efter et år eller to, stopper selskabet lydløst bitcoin-betalinger. Det er bare et marketingstunt, skriver Marc Hochstein, eller en form for affinity marketing."

Spekulation er dog et endnu mere følsomt punkt i betragtning af, at Elon Musk personligt ejer bitcoin og dogecoin i sin personlige investeringsportefølje. Dens offentlige meddelelser på Twitter (og endda memes) har bevist sig selv igen og igen for at flytte markedet, især mindre modne som dogecoin .

Derfor forbliver spørgsmålet om forsøget på blot at manipulere markedet for at tjene penge. For nylig var en kryptovaluta støttet af Elon Musks mor involveret i en påstået pumpe og dump og faldt mere end 70%.

Se også:

  • Microsoft køber $70 milliarder firma med potentiale i Metaverse
  • OKEx skifter navn til OKX og forpligter sig til at decentralisere sine tjenester
  • Cryptocurrency-relaterede jobsøgninger steg med 400 % i 2021, ifølge Linkedin

Følg Cointimes på Twitter !

Indholdet Hvad nu hvis Elon Musk aldrig ville modtage dogecoin-betalinger hos Tesla dukkede først op på Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.