Coinbase, Tether og USDC; Hvad sker der? DYOR!

Led forhørsskilt i underjordisk rum

Vi har logget en række usædvanlige begivenheder relateret til Coinbase og Tether i løbet af de sidste par dage, og formålet med denne artikel er at dele nogle af disse fakta med dig, Cointimes-læseren, så du kan nyde weekenden til at reflektere og tegne dine egne konklusioner.

Stablecoins bliver grundigt undersøgt af den amerikanske regering .

USDT-konti låst i Coinbase

Den 5. januar 2022 den side, der undersøger svindel i cryptocurrency markedet – @Bitfinexed – rapporterede, at børsnoterede udveksling, Coinbase, blev vilkårligt frysning brugerkonti.

Ifølge et billede (hvis kilde ikke kan verificeres), bad virksomheden brugeren om at trække deres USDT'er (Tether), så kontoen kunne genaktiveres.

billedgengivelse

Nogle svarkommentarer foreslog, at indefrysningerne ville være for brugere i lande med reguleringsforbud mod Tethers valuta på grund af brugen af ordet "geofenced".

Geofenced bruges, når der er en form for advarsel eller begrænsning for, hvornår en enhed kommer ind i et bestemt geografisk område.

Prognose for "uplanlagt vedligeholdelse" i Coinbase

Den samme konto postede et tweet den 6. januar, der sagde:

"Coinbase vil lukke forhandlingerne inden 40k (dollars) rækkevidde. 'Uplanlagt vedligeholdelse.' Markedet vil mirakuløst komme sig, og de vil komme online igen. Om ~24 timer."

Ved daggry den 7. januar, omkring kl. 1, lavede siden en ny publikation:

"Coinbase gør sig klar til at lukke handler, lige før vi tabte 40.000. Fingrene på knappen for 'uplanlagt vedligeholdelse'."

Og han postede endda et meme, der repræsenterede Coinbase klar til at trykke på en af de to knapper, i en svær beslutning:

  • "Tillader detailhandlere at dumpe på markedets falskmøntnere under markedsnedgangen."
  • "Bevis, at @Bitfinexed havde ret i at slå udveksling fra."
Meme beskrevet i teksten

@CryptoWhale- siden – med over 400.000 følgere – forudsagde også, at dette kunne ske.

"(…) Se nu, hvordan alle de store kryptovalutabørser konspirerer om at gå offline for at forhindre, at priserne falder for lavt.

Altid ske. Dette marked er manipuleret af de få i toppen."

Downdetector- webstedet registrerede 19 brugere, der rapporterede problemer med Coinbase kl. 00:51, et par minutter før indlæg med forudsigelser fra både @Bitfinexed og @CryptoWhale.

grafik på downdetector hjemmeside

Og cirka 12 timer senere gik Coinbase ind i 'planlagt vedligeholdelse' (men der var ikke givet nogen vedligeholdelsesmeddelelse på forhånd), hvilket låste alle operationer.

Tether bevæger sig, markedet stiger og "alt går tilbage til det normale"

“(…) Lige før vi mistede de 40.000, lukkede de detailhandelen ned, så de ikke ville sælge, tether injicerer næsten en milliard dollars i falske penge, markedet kommer sig og Coinbase er tilbage. Jeg er ikke et geni, disse idioter er så åbenlyse.”

Relateret til Whale Alert – Whale Alert (twitter-bot, der overvåger store bevægelser på kæden), havde Tether annonceret, at det ville foretage en cross-chain-overførsel (mellem blockchains) på $2 milliarder USDT for at imødekomme efterspørgslen fra en "tredje del" .

Et par timer senere rapporterede han, at overførselsbeløbet blev reduceret til $750M USDT efter anmodning fra "tredjeparten".

Disse meddelelser har været almindelige, beregnet til at give gennemsigtighed om bevægelser i kæden, så markedet ved, at det nuværende udbud af USDT ikke ændrer sig.

Nassim Taleb kommenterer også sagen

Investoren og bestsellerforfatteren, der har specialiseret sig i at finde sorte svaner på markedet, kommenterede også sagen.

"Hvis dette er sandt, finder der eksplicit manipulation sted. (…)”

USDC mister cirka 4,0 mia. USD af kapitalisering

En time efter de beskrevne begivenheder faldt markedsværdien af USDC, Coinbase's dollar-støttede stabile mønt, med $4 milliarder på få minutter.

Da det er en stablecoin, er kapitaliseringstabet knyttet til mængden af mønter i omløb, hvilket betyder, at der – i teorien – blev trukket omkring 4 milliarder dollars ud af cirkulation (gennem afbrænding) fra Coinbases statskasse, men der er ikke registreret nogen Token-brænding. on-chain indtil videre , som det normalt forekommer.

Fortrolighed af rapporter

Tether anlagde også en retssag med anmodning om fortrolighed i de præsenterede gennemsigtighedsrapporter og fandt, at selskaberne Circle og CoinDesk deler en fælles investor – Digital Currency Group .

De hævder, at der er en interessekonflikt, da Circle er medstifter af USDC-valutaen (sammen med Coinbase), og at rapporterne kan bruges af konkurrenten til virksomhedsstrategiformål.

Gennemsigtighedsrapporter var regulatoriske mandater fra den amerikanske regering for at sikre legitimiteten af alle stablecoins.

Hvad kan vi konkludere?

Det er meget svært at drage konklusioner om, hvad der sker, hvad årsagerne er, konsekvenserne for markedet, om det er legitime begivenheder, bedrageri eller løgne.

Den eneste mulige konklusion er, at det hele er meget mærkeligt.

Begivenhedsforløbet gør hele situationen endnu værre, og det faktum, at dette mønster er blevet observeret tidligere, er også bekymrende.

Hvis vi kan give nogle råd, så er det, at investorerne holder øjnene åbne og om muligt ikke holder særligt relevante beløb på børserne .

Modtag enhver information kritisk og prøv altid at verificere fakta.

Enten af personer, der efterforsker sagerne, såsom nyhedsportaler (dette inkluderer Cointimes), såvel som af børser og andre tjenesteudbydere.

"Don't trust, verify" – "Don't trust, verify" og "Don't trust, verify" (DYOR).

Coinbase, Tether og USDC indhold; Hvad sker der? DYOR! optrådte første gang i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.