Frygt og grådighed-indeks er det laveste siden juli 2021

Hvis nogen tror på Greed and Fear Index, så markerede denne torsdag (6) den største frygt på kryptovalutamarkedet siden juli 2021. Den populære sentimentindikator peger på en ekstrem frygt på 15 i dag.

Årsagen til denne ekstreme stemning er faldet i Bitcoin (BTC)-prisen til tæt på $43.000 og brud på 32-dages supportlinjen. Dette førte til afviklingen af cryptocurrency futures, de fleste af dem lange positioner. Som cryptocurrency-analytiker @intocryptoverse tweetede, "$725 millioner frasalg i #crypto [har fundet sted] inden for de sidste 24 timer."

Alene på Bitcoin futures-markedet udgjorde afregningerne 318 millioner dollars. Heraf var op til 88 % lange stillinger. Den mest sandsynlige årsag til det dybe fald var den kaskadende likvidation af lange positioner, efter at BTC mistede støtte nær $45.500. Siden den begivenhed har Bitcoin ramt bunden af $42.500 på kun fire timer.

Kilde: Glassnode

Laveste indeks siden juli 2021

Det yderligere fald og afviklingen af lange futures-positioner var umiddelbart korreleret med aflæsningerne af frygt og grådighed-indekset. Dens værdi i dag er kun 15 på en skala mellem 0 og 100. Desuden indikerer alle grundlæggende aflæsninger af historiske værdier ekstrem frygt i dag.

Kilde: alternative.me

Dette er det laveste siden slutningen af juli 2021, hvor Bitcoin oplevede en dyb korrektion efter et rekordhøjt niveau på $64.850. På det tidspunkt faldt indekset under 15-niveauet (rød linje) flere gange og var tæt på ekstrem frygt i omkring tre måneder (grønt område).

Kilde: alternative.me

Det er dog vigtigt at nævne, at prisen på Bitcoin på det tidspunkt forsøgte at opretholde støtte omkring 29.000 USD. I dag ser vi et marked fyldt med lignende følelser, men BTC handler omkring $43.000.

Det er en kendt sag, at Fear and Greed Index er en god indikator for markedsdeltagernes stemning og en indikator for investeringsmuligheder. Hvis de fortolkes omvendt, kan deres aflæsninger være et fingerpeg om de bedste købs- og salgsmuligheder på kryptovalutamarkedet.

Dette forhold blev illustreret af kryptovalutaanalytiker og indholdsskaber @Kellykellam, som tweetede en modificeret version af Fear and Greed Index. Ifølge deres fortolkning indikerer nuværende aflæsninger niveauer af "ekstremt køb". Interessant nok er selve indekset blevet omdøbt til "Smart Money Index" i sin version.

Frygt og grådighed-indekset er det laveste siden juli 2021, artiklen blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.