Commercial Bank of Ukraine vil teste digitale mønter baseret på Stellar

Ukrainsk valuta er klar til at blive digital

En af de ældste banker i Ukraine, Tascombank , lancerer et Stellar- baseret pilotprojekt til digital mønttest på en elektronisk version af Hryvnia – lokal valuta.

Den elektroniske Hryvnia vil blive bygget og testet på Stellar-netværket og implementeret gennem Bitts globale fintech-platforms digitale valutastyringssystem (DCMS).

Ifølge en erklæring udstedt den 14. december af banken, vil piloten teste effektiviteten af digital valuta på statsansattes lønninger, peer-to-peer-betalinger og købmandsbetalinger.

Udvikling af ukrainsk digital valuta

Valeriy Danilenko, Tascombanks vicepræsident med ansvar for e-handel, sagde, at pilotprojektet er støttet af det ukrainske ministerium for digital transformation, og at alle kommercielle bankers "e-pengeaktiviteter" er under regulatorisk tilsyn af centralbanken, NBU .

Ifølge erklæringen vil den elektroniske Hryvnia blive bygget i overensstemmelse med eksisterende e-pengelovgivning i Ukraine , og pilotprojektet forventes at starte i 2022.

"Vores mål er at gennemføre en pilot på kortest mulig tid, og vi arbejder på dette sammen med partnere og interessenter i Ukraine," sagde Danilenko. Han specificerede ikke varigheden af testen.

Digitale valutaer fra centralbanker over hele verden

Monetære myndigheder rundt om i verden udvider centralbankens (CBDC) forskning og test af digitale valutaer.

Ifølge Atlantic Councils CBDC-tracker udforsker omkring 80 lande aktivt digitale valutaer støttet af centralbanker.

Senest, i november, lancerede Nigeria eNaira , der registrerede næsten 500.000 pung-downloads i de første tre uger.

I oktober påbegyndte Den Europæiske Centralbank et to-årigt forsøg med en detail-CBDC , som forbrugere kan bruge til at foretage eller modtage betalinger.

Kina er det mest avancerede land i udviklingen af sin egen digitale valuta , med den hensigt at bruge den ved vinter-OL i februar 2022, allerede i stor skala, hvilket endda vækker bekymring fra internationale agenturer rundt om i verden .

Ukraine er også ved at lægge grunden til den mulige lancering af en elektronisk Hryvnia. I begyndelsen af juli vedtog landets parlament en lov, der regulerer betalingsmetoder, der opførte en fremtidig CBDC i samme kategori som kontanter eller elektroniske penge.

I slutningen af juli underskrev præsident Volodymyr Zelensky et lovforslag, der ville give NBU mulighed for at udstede en CBDC.

Den næste pilot "vil tjene som det teknologiske grundlag for udstedelse af elektroniske penge og er det næste vigtige skridt til at fremme finansiel og betalingsinfrastrukturinnovation i Ukraine," sagde Oleksandr Bornyakov, Ukraines viceminister for digital transformation, i erklæringen.

Erklæringen sagde også, at piloten vil teste den programmerbare lønudbetalingssag med ansatte i Diia, en offentlig it-løsningsvirksomhed i Ukraine.

Danilenko sagde, at Tascombank stadig overvejer antallet af brugere, der vil deltage i pilotprojektet, da borgere, handlende og institutioner er involveret.

Hvad er Stellar?

Stellar er et åbent netværk, der gør det muligt at flytte og opbevare penge.

Da det blev lanceret i juli 2014, var et af dets mål at fremme finansiel inklusion ved at nå verden uden banker – men kort efter skiftede dets prioriteter til at hjælpe finansieringsselskaber med at forbinde sig med hinanden gennem blockchain-teknologi.

Netværkets native token, lumens (XLM), fungerer som en bro, der gør det billigere at handle aktiver på tværs af grænser. Alt dette er rettet mod at udfordre eksisterende betalingsudbydere, som ofte opkræver høje gebyrer for en lignende service.

Hvis det hele lyder bekendt, er det værd at bemærke, at Stellar oprindeligt var baseret på Ripple Labs-protokollen. Blockchainen blev skabt som et resultat af hard fork og koden blev efterfølgende omskrevet.

Stellar (XLM) rangerer i øjeblikket #27 i markedsværdi blandt kryptovalutaer, ifølge CoinGoLive.

Med en markedsværdi på cirka 6,5 mia. USD , med lige under 50 % af dets samlede udbud som cirkulerende forsyning og en nettodominans på 0,0061 % over de 100 bedste mønter, også ifølge data fra CoinGoLive.

XLM handles i øjeblikket til 26 cents .

Indholdet fra Commercial Bank of Ukraine vil teste digitale mønter baseret på Stellar, som først dukkede op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.