Modstandsdygtighed: Bitcoin hashrate tilbage til alle tiders højde

Modstandsdygtighed: phoenix plus bitcoin

Efter et markant fald i juli i år på grund af Kinas Kommunistiske Partis forbud mod kinesiske mineselskaber, vender Bitcoin- hashratet tilbage til historiske højder og fortæller en smuk historie om decentralisering og modstandskraft.

Hvad er Hashrate, og hvorfor er det vigtigt?

"Hashrate" refererer til den samlede kombinerede beregningskraft, der bruges til at mine og behandle transaktioner i en PoW – Proof of Work- blockchain .

Minearbejdere skal konkurrere og bruge deres maskiner til at løse et vanskeligt matematisk problem.

Hashrate er en vigtig metrik til at evaluere styrken af ​​et blockchain-netværk – mere specifikt dets sikkerhed og decentralisering.

Jo flere maskiner, der er dedikeret af ærlige minearbejdere til at opdage den næste blok, jo højere hashrate og jo sværere er det for ondsindede agenter at gøre nogen skade.

​Et 51 % angreb opstår for eksempel, når en enkelt person – eller gruppe af angribere, køber eller leaser nok mineudstyr til at kontrollere mere end 50 % af en blockchains hashrate.

Da blockchains er baseret på et non-trust system og adlyder en regel kendt som "den længste kæde regel" , kan en person eller gruppe, der kontrollerer størstedelen af ​​hashratet, i teorien blokere eller omarrangere transaktioner og endda tilbageføre dine egne betalinger .

Dette ville skabe problemer med dobbeltudgifter, som igen ville fuldstændig underminere integriteten af ​​de underliggende blokke.

Hvad skete der med bitcoin-hashratet efter Kinas forbud?

I juni i år forbød Kina definitivt mineaktiviteter i landet – hvilket var ansvarligt for en stor dominans af Bitcoin- hashraten .

Bitcoin hashrate fra april 2021

Kommer fra et rekordhøjt niveau på 198,5 millioner TH/s den 14. april og rammer 2 års laveste niveau på 58,4 millioner TH/s, hvilket får netværket til at miste ~70 % af sin genererede hashrate.

Bitcoin hashrate fra juli 2021

Begivenheden underminerede ikke kun sikkerheden i det proof-of-work (PoW)-baserede netværk, den påvirkede også negativt det geopolitiske delsystem af decentralisering .

Hvilket betyder, at minearbejdere fra nu af har "et mindre" land (med land mener jeg beliggenhed) til mit.

Dette kan blive et problem, når andre lande træffer samme beslutning, angriber netværket gennem forbud og centraliserer hashratet i færre og færre lande, hvilket kan gøre netværket mere og mere afhængigt af lokaliserede politiske beslutninger.

På trods af at det er et opmærksomhedspunkt, er netværket stadig meget decentraliseret i geolokationsfaktoren.

Med forbuddet måtte minearbejdere bryde lejren og flytte til andre lande, der var åbne for aktiviteten. Hvilket kan have bidraget til decentraliseringen af ​​hashratet, som før havde stor vægt i Kina.

Nogle af disse minearbejdere kunne endda have været ansvarlige for et øjeblikkeligt salgspres i forbindelse med begivenheden – hvilket kan have forårsaget et fald i prisen på bitcoin, da det var nødvendigt at rejse ressourcer til logistik og udstyrsændring og restaurering i andre lande .

Bitcoin hashrate genvinder alle tiders højder

Bekymringen relateret til miljømæssig bæredygtighed har også fået minearbejdere til at genopfinde og innovere i løsninger til forbrug af elektricitet til minedrift.

Dette bidrog endnu mere til en geopolitisk pulverisering af mineselskaber, idet man så en vækst af hashratet i lande med mindre kinesisk dominans før forbuddet , og samarbejdede med decentraliseringen af ​​netværket.

Vi har også cases, såsom El Salvador, med Bitcoin City , institutionel minedrift og brugen af alternativ vedvarende energi til aktiviteten .

Og efter et par måneder fortæller tallene endelig den observerbare historie om genopretningen af ​​netværkssikkerheden, målt ved hashraten, som er vendt tilbage til værdier tæt på det historiske højdepunkt i april 2021.

Den 5. december blev der observeret en hashrate på næsten 191M TH/s.

Bitcoin hashrate fra december 2021

Dette opsving viser markedet, hvad mange entusiaster allerede ved.

Bitcoin-protokollen er baseret på et decentraliseret, uanfægteligt, modstandsdygtigt og yderst modstandsdygtigt netværk mod angreb fra ondsindede centrale institutioner.

Så længe der er decentralisering, er netværket sikkert. Og ethvert forsøg på at skade Bitcoin har kun en tendens til at styrke det over tid, så længe ærlige deltagere holder sig til principperne og reglerne omkring Bitcoin-ideen.

Læs mere:

I nattens mulm og mørke godkender deputerede regulering af kryptovalutaer i Brasilien

Minepulje revolutionerer måden at betale minearbejdere på og sparer 55 millioner BRL i gebyrer; forstå

PT siger, at Bitcoin kan ødelægge Brasiliens økonomi

The Resilience: Bitcoin Hashrate tilbage til historisk højt indhold dukkede først op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.