Hvorfor du bør holde din mund om Bitcoin

lukke munden

Efter du har købt bitcoin , vil du måske tale om denne beslutning til alle dine venner og familie, eller endnu værre, annoncere på sociale medier. Gør det ikke.

At tale om bitcoin og skændes om teknologi er næsten uundgåeligt, endda sundt, men det, der kan blive et problem for dig i fremtiden, er ikke at passe på dit økonomiske privatliv.

Når man kender bitcoins historie med eksponentiel vækst, er det ikke usandsynligt, at dens lommer i fremtiden vil tiltrække sig ondsindedes opmærksomhed. Og antag ikke, at kryptering vil spare dig for at miste dine digitale aktiver, et billigt angreb kan tage alt fra dig .

xkcd tegneserie
Strip fra xkcd , oversat af Cointimes i 2019.

Den bedste måde at undgå et fysisk angreb på dig og dine digitale ejendele, især hvis du ikke bruger multisignaturordninger til at beskytte dine penge , er simpelthen at holde sig ude af billedet for indbrudstyve.

Dette inkluderer ikke at deltage i spil og kæder på sociale netværk, der sætter dig i trådkorset for banditter.

Tweet slettet og senere omarbejdet fra Bitcoin-markedet. Undgå at falde i dårlig privatlivspraksis .

Til uddannelses- og advarselsformål har softwareingeniør og tidligere Bitcoin-udvikler Jameson Lopp samlet 91 fysiske angreb rettet mod cryptocurrency-indehavere på én side på github. Lad os se nogle af dem.

Røveri, kidnapninger og død

For at stjæle kryptovalutaer, der ofte er millioner af reais værd, er kriminelle villige til at gå langt. To af sagerne opført af Lopp fandt sted i Brasilien, den ene døde tragisk, og den anden fik sin kone kidnappet.

Husk på, at jeg ikke skriver denne tekst for at give ofrene skylden, men for at rapportere fakta og forstærke de forholdsregler, du kan tage for at mindske chancerne for, at det værste sker.

I maj 2017 rapporterede medierne, at konen til en mæglerejer var blevet kidnappet i Florianópolis. De onde bad om R$5 millioner i Monero og Zcash , kryptovalutaer fokuserede på privatliv.

Heldigvis var offeret uskadt, og forbryderne modtog ikke en løsesum. Ifølge Folhas rapport havde de kriminelle begrænset kendskab til kryptovalutaer og havde ikke engang en straffeattest.

I en nyere sag, rapporteret i august 2021, var resultatet tragisk. En cryptocurrency-handler, der viste et liv i luksus på sociale medier, blev tagget som et let mål og myrdet med mindst fire skud i Rio de Janeiros gader, mens han kørte sin Porsche Boxter.

Forholdsregler

For ikke at miste dine kryptovalutaer, er den første ting, du bør være bekymret over, sikkerheden af ​​din private nøgle (også kaldet en frø eller adgangssætning, ofte i 12- eller 24-ordsformat).

Ifølge resultater fra en Twitter-undersøgelse foretaget af Lopp, den førnævnte udvikler, anser næsten 40% af bitcoiners utilsigtet tab for at være den største risiko for deres aktiver. Derfor skal der være en balance mellem at gøre det nemmere eller sværere at få adgang til dit "adgangskode til din boks".

Du ønsker ikke, at en flykaprer eller nogen anden angriber skal tage dine penge, men du vil heller ikke gøre det så svært, at du selv kan glemme, hvor du begravede stålpladen, hvor du omhyggeligt indgraverede en kode, der, når den blev knækket, ville resultere i din private nøgle.

Start med at sikkerhedskopiere dit frø offline og overvej et multi-sig arrangement, hvis du har en betydelig mængde Bitcoin. Når du har oprettet og testet dine sikkerhedskopier, skal du tjekke dem ud mindst en gang om året. Det anbefaler sikkerhedseksperten Lopp.

Med hensyn til angriberne påpeger Lopp, at det første sikkerhedslag altid bør være privatliv:

"Del ikke intime økonomiske detaljer med andre. Ligesom det er farligt at gå rundt og prale med penge offentligt, er det en dårlig idé at tale om dine bitcoins. De fleste mennesker er nemme at finde."

Endelig, ifølge en undersøgelse af næsten 100 registrerede fysiske angreb mod bitcoinere, foregår de fleste tyverier i disse dage i ansigt-til-ansigt, person-til-person-forhandlinger. Så undgå denne type forhandlinger eller vær i det mindste ekstra opmærksom ved disse lejligheder, især undgå isolerede steder.

Læs mere:

  • Hvad skal man ikke gøre efter at have købt Bitcoins?
  • Mød angrebet på $5, der kan få dine bitcoins til at forsvinde for altid
  • Federal Revenue Service beslaglagde næsten 20 milliarder R$ i kryptovalutaer i 2021

Indhold Hvorfor du bør holde din mund om Bitcoin dukkede først op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.