Hal Finney

Til minde om Hal Finney, den første person til at modtage en bitcoin -transaktion

For syv år siden, den 28. august 2014, Hal Finney, den berømte kryptograf, programmør og bitcoin pioner, efter at have bekæmpet Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS) i 5 år. Denne tekst er dedikeret til Finney, der vil blive husket for evigt for en fornem karriere, der omfattede arbejde som udvikler af banebrydende PGP -krypteringssoftware i begyndelsen af ​​1990’erne, skabte et system, der forudgjorde Tor -anonymitetssoftware og mere end et årti senere, blev et af de første programmører, der arbejdede med open source -koden for Bitcoin. Nakamoto er hovednavnet bag bitcoin – identiteten af ​​skaberen af ​​kryptovalutaen er stadig ukendt, og der er titusinder af artikler, der forsøger at finde ud af, hvem han er. På trods af dette er der kendte “helte”, der hjalp Nakamoto med at lancere Bitcoin med succes og var en af ​​de vigtigste Hal Finney, en datalog, der spillede en central rolle i oprettelsen af ​​bitcoin.
Hal FinneyHal Finney

Hvem var Hal Finney?

Finney var en softwareingeniør og et tidligt medlem af Cypherpunks. Han var en kendt fortaler for kryptering og digitalt privatliv. Han byggede også det første proof of work -baserede system, RPOW (Reusable Proof of Work), og modtog den første Bitcoin -transaktion sendt af Satoshi Nakamoto. Finney døde af Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) i 2014 og blev kryokonserveret af Alcor Life Extension Foundation. Finneys arbejde lever videre til denne dag, og hans bidrag til bitcoin og andre kryptokurver er mange. dit system RPOW banede vejen for oprettelsen af ​​bitcoin, samt oprettelsen af ​​alle andre kryptokurver med PoW -algoritme. Hans dialog med Satoshi Nakamoto var uvurderlig for succesen med den digitale valutaprotokol. Dit fulde navn er Harold Thomas Finney II, han blev født i Californien i 1956, blev uddannet ingeniør i 1979 fra University of California Institute of Technology og blev ansat af ‘APh Technology Consultants’ (et tredjepartsselskab af ‘Mattel’) til at arbejde med kasseapparater. Derefter arbejdede han med lydeffekter fra videospil udviklet af virksomheden og var endda i stand til at skabe nogle nye effekter. Snart udviklede han spil uafhængigt. Udover spil udviklede han også flere andre software. På grund af sin beundring for kryptografi begyndte Hal at arbejde tæt sammen med Phil Zimmermann i udviklingen af ​​PGP (Pretty Good Privacy). Senere, da Phil grundlagde PGP Corporation i 1996, sluttede Finney sig til virksomheden og blev der indtil sin pensionering i 2011.

Hal Finney og Bitcoin

Mailene viser, at Satoshi Nakamoto var hovedudvikleren af ​​bitcoin, mens Hal Finney dybest set var testeren af ​​den første version af softwaren. Nogle mener, at Hal var Satoshi, men udveksling af e -mails kan tyde på noget andet. På trods af dette siger mange, at han forfalskede e -mails for at dække sine spor. Mysteriet bliver lidt underligt, når du opdager, at en person ved navn Satoshi Nakamoto boede kun tre kilometer fra Hal Finneys hus (og ikke er den virkelige skaber af Bitcoin). Nogle siger derfor, at Finney kiggede på telefonbogen og valgte Satoshi som et pseudonym, hvor han var den virkelige skaber. På det tidspunkt var de involverede i oprettelsen af ​​Bitcoin bekymrede for, at de ville blive arresteret for at skabe en infrastruktur, der var en trussel mod regeringer. De kombinerede interesser for programmering, kryptografi og anarki fik i sidste ende Hal Finney til at oprette den genanvendelige proof-of-work-protokol (RPOW). Finneys RPOW var en prototype til et digitalt boksesystem baseret på tidligere arbejde af Nick Szabo. Mange betragter det som forløberen til bitcoin, selvom det eksplicit blev designet som en prototype. RPOW -protokollen giver i det væsentlige en bruger mulighed for at oprette et token ved at levere et bevis på arbejdsstreng signeret af deres private nøgle. Når brugeren vil sende token til en anden, underskriver han en overførselsordre til modtagerens offentlige nøgle. Finneys protokol skaber ikke kun en måde for brugerne at foretage anonyme transaktioner, den skaber også en løsning på problemet med dobbelt forbrug – præcis hvad Bitcoin gør.
E -mails udgivet af Wall Street Journal på Finneys vegne viser, hvor værdifuldt hans system var for bitcoin. Så det er ingen overraskelse, at Finney blev valgt af Nakamoto til at modtage den første digitale valutatransaktion.

Selvom han ikke var den virkelige skaber af Bitcoin, ville digital valuta stadig ikke være blevet en praktisk realitet, hvis ikke Hal Finneys hurtige og proaktive tilgang var. Deres ideer og bidrag har bogstaveligt talt sikret Bitcoins succes og dens globale accept som sådan. Hans publikationer om effektiviteten af ​​kryptokurrency var med til at skabe troværdighed i den digitale valuta. Hal udførte den første bitcoin -transaktion i verden og formidlede dermed stærkt sin egen tro på den praktiske anvendelse og den reelle termværdi af kryptokurrency. Han garanterede derfor at gøre det til virkelighed.

Til minde om Hal Finney

Kort efter at hans juridiske død blev erklæret, blev Finneys krop transporteret fra et hospital i Scottsdale, Arizona, til et anlæg nær cryonics -firmaet kendt som Alcor Life Extension Foundation. Den nat blev Finneys blod og andre væsker fjernet fra hans krop og langsomt erstattet med kemikalier, Alcor kalder M-22, som virksomheden siger er designet til at være så minimalt giftige for hans væv som muligt og forhindre dannelse af iskrystaller, der ville resultere i fra frysning og ødelæggelse af deres cellemembraner. I løbet af de næste par dage blev hans kropstemperatur langsomt reduceret til -320 grader Fahrenheit. Det blev derefter opbevaret i en aluminiumskapsel inde i en 10 fod høj tank fyldt med 450 liter flydende nitrogen designet til at holde det i en tilstand af næsten fuldstændig suspenderet animation.
“Det er her, han bliver, indtil vi har teknologier til at løse de problemer, han har haft, som ALS og aldringsprocessen”, siger Max More, direktør for Alcor og Finneys ven i mange år. “Og så kan vi bringe Hal glad og hel tilbage igen.”
Intet menneske er nogensinde blevet genoplivet fra en kryogenfrossen tilstand. Mange forskere betragter ideen som umulig. Men Finneys kone Fran siger, at skeptikere aldrig stoppede hendes mand fra at udforske en teknologi, der fascinerede ham.
”Hal respekterer andres tro og bryder sig ikke om at argumentere. Men det er ligegyldigt for ham, hvad andre mennesker tror “, siger Fran, der skiftevis talte om sin mand i nutiden og fortiden. ”Han har tillid nok til, hvordan han finder ud af tingene selv. Han troede altid på, at han kunne finde sandheden, og han behøver ikke at overbevise nogen. ”
Finney og hans kone besluttede at kryofryse deres kroppe for over 20 år siden. Dengang var han, ligesom Alcor President More, medlem af Ekstropere, en bevægelse af teknologer og futurister fokuseret på transhumanisme og livsforlængelse.
“Han var altid optimistisk omkring fremtiden”, siger Fran. ”Hver ny fremgang, han omfavnede, hver ny teknologi. Hal nød livet og fik mest ud af alt. ”
Finneys positivitet omfattede også hans personlige interaktioner. Kolleger fra college siger, at han var lige så venlig og gavmild, som han var strålende.
“Hal er et sjældent geni, der aldrig behøvede at ændre sin følelsesmæssige intelligens for at få sine intellektuelle gaver”
”Han er et fremragende menneske, en inspiration for sin holdning til livet. Jeg vil gerne være som ham. ”

enkelhed og fokus

Flere af Hals interviews – givet før og i løbet af hans sygdomsperiode – afslører hans ydmyge natur, en oprigtig indrømmelse af fiasko sammen med succeser, hans faste engagement i fremtiden samt hans lyst til at lytte samt tale om sine problemer . Hal Finney var kendt for sin venlighed og generøsitet fra sine kollegers side. Han betragtes som et geni, der bidrog til kryptokurrency, mens han kæmpede med en dødelig sygdom. Mens Satoshi stadig er en mystisk figur, tror mange, at Hal Finney faktisk var Satoshi. Hvis det er sandt, så er svaret på spørgsmålet Hvem er Hal Finney – er han skaberen af ​​Bitcoin. Men mange ting om ham er stadig et mysterium. Er det virkelig Satoshi? Er han manden bag Bitcoin? Det ser ud til, at dette vil forblive et mysterium, medmindre Satoshi præsenterer sig selv eller Hals kone bryder hans tavshed. Jeg savner Hal, han ændrede mit liv. Med oplysninger fra Wired, 101blockchain, Samuel-falkon og BitcoinTalk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.