Mindre end 1.000 mennesker står for $100 milliarder af TVL DeFi, siger rapport

2021 Electric Capital Developer Report viser, at mere end $100 milliarder i smart kontraktværdi kommer fra færre end 1.000 fuldtidsudviklere.

2021 Electric Capital Developer Report , udgivet onsdag (5), dækkede mere end 500.000 kodelager og 160 millioner DeFi-kodeforpligtelser til at drage sine konklusioner.

  • Hvad syntes du om denne nyhed Kom og tal om den i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

Fokus var specifikt på Web3, en af de hurtigst voksende nicher i det decentraliserede teknologiområde. Rapporten bemærker denne hurtige vækst og siger, at udviklere er på et rekordhøjt niveau. Han opremser nogle bemærkelsesværdige konklusioner om rummet, der peger på dette.

Kilde: Electric Capital Developer

Et af de vigtigste højdepunkter er, at mere end 18.000 månedlige aktive udviklere har forpligtet sig til open source kryptografi og Web3-projekter, og at mere end 34.000 nye udviklere har gjort det i 2021, hvilket gør det til det største år i nichens historie.

Det måske mest interessante fund var, at færre end 1.000 fuldtidsudviklere var ansvarlige for mere end 100 milliarder dollars i værdi låst i det decentraliserede finansområde (DeFi). Dette segment har en tendens til at se en forholdsvis lille del af projekter, der lykkes, så det er ikke særlig overraskende.

2021 var et stort år for Web3 , med en stigning på 65 % i antallet af aktive udviklere, der sluttede sig til branchen i 2021. Mens Bitcoin og Ethereum stadig er de mest populære økosystemer til udvikling, vokser flere andre også hurtigt. Polkadot, Cosmos, Solana, BSC, Polygon og Cardano har mere end 250 aktive udviklere om måneden.

Web3 er hovedfokus for projekter

Web3 er en idé, der har brygget i hovedet på udviklere og teams i mange år. Projekter har arbejdet på disse løsninger, men det var måske først indtil sidste år, at disse løsninger for alvor tog fart. Polkadot er et af disse banebrydende projekter, selvom der er andre.

Ideen om et decentraliseret internet er attraktiv og peger på et meget mere retfærdigt netværk. Det er dog ikke alle, der er helt begejstrede for ideen. Elon Musk kaldte for eksempel Web3 for "nonsens" i et tweet, som blev stærkt kritiseret af kryptosamfundet.

Jack Dorsey , en af de førende skikkelser i tech-industrien, ser Web3 blive kontrolleret af store virksomheder. I et tweet, der skabte megen diskussion, sagde iværksætteren, at disse virksomheder ville modtage mange af fordelene ved Web3 og ikke slutbrugerne. Ikke overraskende bakkede nogle investorer op.

Artiklen Mindre end tusind mennesker står for $100 milliarder af TVL DeFi, siger rapporten blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.