Kryptovalutaindustrien tiltrak flere penge i 2021 end alle tidligere år tilsammen

kryptoprojekter rekord investering i 2021

Mere end nogensinde er investorer på jagt efter investeringer i kryptovalutasektoren. I år har VC-fonde hældt næsten 30 milliarder dollars ind i kryptoprojekter – mere end alle tidligere år tilsammen.

Det er næsten en firdobling af det tidligere højdepunkt på omkring 8 milliarder dollars i 2018, eller året efter Bitcoin steg mere end 1.300 %, ifølge transaktionsdata indsamlet af PitchBook Data Inc.

"Vi gik ud over digitalt guld. Vi har finansielle tjenester, kunst, spil som en underkategori af NFT'er, Web 3.0, decentraliserede sociale medier, spil for at vinde – det hele fik investorerne til at tænke: "Vi har ikke nok eksponering,"" Spencer Bogart, general partner, Blockchain Capital fortalte Bloomberg San Francisco-baserede LLC, en af de største investorer i branchen efter at have finansieret mere end 120 virksomheder siden starten i 2013.

Kryptovalutaindustrien tiltrak flere penge i 2021

Uanset om det er en social medie-app, der forvandler berømtheder til tokens, et Elon Musk-inspireret play-to-earn-spil eller et samlerobjekt, der består af en ordliste, er alle slags eksperimentelle projekter garanteret finansiering fra etablerede virksomheder som Coinbase Ventures, Digital Currency Group og Polychain Capital.

"Investorer finansierer alt og alt," sagde Rob Le, analytiker hos PitchBook.

30 milliarder dollars strømmet ind i kryptoprojekter i år.
Venturekapitalfirmaer investerer omkring 30 milliarder dollars i kryptoindustrien – Kilde: PitchBook

Den pludselige fremkomst af, hvad der engang blev betragtet som en nicheindustri, såsom NFT'er, har overrasket investorer, der har været i stand til at se, hvordan det engang så skyggefulde marked for ikke-fungible tokens fra OpenSea nu kan sammenlignes med e-handelssiden Etsy.

cryptocurrency-investeringer vokser i 2021

Regningen på 30 milliarder dollar inkluderer fundraising-runder rejst af virksomheder som Robinhood Markets Inc. og Revolut Ltd., finansielle teknologivirksomheder.

Ser man strengt på amerikanske venturekapitaltransaktioner, var handler fra store investorer i år omkring 7,2 milliarder dollar, fire gange den tidligere rekord, der blev sat i 2018, ifølge PitchBook-data.

Derivatmægleren FTX afsluttede for eksempel en serie B-finansieringsrunde på 1 milliard dollars i juli, hvilket bragte dens værdiansættelse til 18 milliarder dollars.

The Custodian New York Digital Investment Group rejste $1 milliard i midten af december og opnåede en værdiansættelse på mere end $7 milliarder. Forte, en udbyder af blockchain-integrationsværktøjer til spiludgivere, afsluttede en indsamlingsrunde på $725 millioner i november.

Dapper Labs, NFT-platformen bag CryptoKitties, rejste $350 millioner i marts fra investorer, herunder basketballlegenden Michael Jordan, og hævede dens værdiansættelse til $2,5 milliarder.

Cryptocurrency betalingsplatform MoonPay lukkede en runde på $555 millioner i slutningen af november. Sky Mavis, udvikleren af Axie Infinity, rejste mere end $150 millioner med en markedsværdi på $3 milliarder i oktober.

Flere projekter:

  • DAO (decentraliserede autonome organisationer) + NFT

Loot Project er en samling af 8.000 NFT'er i form af en tekstfil, der består af sætninger, der repræsenterer "tilfældige eventyrers udstyr", såsom "et kort sværd" eller "rævens guddommelige kappe." Projektet blev lanceret i august af Vines medstifter Dom Hoffman; investorer ejer tusindvis af NFT-samlinger, som oprindeligt omfattede Jon Kol fra Galaxy Digital

  • Decentrale sociale medier

BitClout er et kryptosocialt netværk, der gør berømtheder og influencers som Kim Kardashian eller Elon Musk til tokens, hvor værdien af deres respektive tokens repræsenterer deres popularitet på webstedet. Lanceret i marts af Diamondhands, senere afsløret som Nader Al-Naji, omfatter projektets investorer Andreessen Horowitz og Chamath Palihapitiyas Social Capital.

  • Blockchain + spil

SpaceY2025 er et play-to-earn NFT-spil baseret på kolonisering og forsvar af Mars, inspireret af Teslas CEO Elon Musks mission til planeten. Den første version af spillet designet af Blockfish blev udgivet i juli. Investorer omfatter den grænseoverskridende venturefond Draper Drago.

Læs mere:

  • [Podcast] Kun 10% af bitcoins tilbage og nu
  • Den næststørste hval i Ethereum har netop købt millioner af dollars i disse altcoins
  • Fondsforvaltere foretrækker i stigende grad bitcoin frem for guld; se hvem der er

Indholdet cryptocurrency-industrien tiltrak flere penge i 2021 end alle de foregående år tilsammen dukkede først op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.