MPF, PGFN og PF beslaglægger millioner i Bitcoin fra Gas Consultoria

MPF, PGFN og PF beslaglægger millioner i Bitcoin fra Gas Consultoria

Operation Kriptos, udløst af forbundspolitiet onsdag (25), resulterede i beslaglæggelse af millioner i Bitcoin af Gas Consultoria, et selskab anklaget for at drive et stort finansielt pyramidesystem i Lagos -regionen, i Rio de Janeiro. Virksomheden, der er kendt blandt investorer i regionen, lovede 10% fast indkomst om måneden. Uden websteder og sociale netværk blev fangsten af ​​nye kunder, der normalt understøtter de finansielle pyramider på markedet, udført af ledere. Den undersøgte hovedperson er den tidligere tjener Glaidson Acácio dos Santos, ejer af Gas Consultoria, og som blev anholdt af forbundspolitiet. Under ransagninger i hans luksusbolig i Rio de Janeiro fandt føderalt politi millioner i kontanter, som blev beslaglagt og er til rådighed for retsvæsenet, herunder Real, Dollar, Euro og endda guldbarrer.

150 millioner dollars i Bitcoin blev beslaglagt af statsadvokaten i Gas Consultorias porteføljer

I samtale med Livecoins, advokaten for National Treasury, Ana Paula Bez Batti, der deltog i operationen, fortalte beslaglæggelsen af ​​bitcoins af Gas Consultoria. For at deltage i aktionen underskrev forbundspolitiet og MPF en samarbejdsaftale med specialisten i undersøgelse og genopretning af virtuelle aktiver, der kulminerede i denne store bekymring. Det er bemærkelsesværdigt, at MPF og National Treasury i 2018 allerede havde udarbejdet en køreplan for undersøgelse og beslaglæggelse af kryptokurver. Ifølge anklageren, 591 bitcoins blev beslaglagt i handlingen, til en værdi af 150 millioner dollars. Disse kryptokurver var i hardware -tegnebøger i besiddelse af de undersøgte og blev beslaglagt. Beløbene er allerede blevet overført fra disse enheder til andre, der varetages af det føderale offentlige ministerium, men processen med opbevaring af disse mønter ligger i tavshedspligt. Beløbet vil være til rådighed for forbundsretten for alle anmodninger om refusion fra klienter, der behandles i det brasilianske retsvæsen.

Processen med at opfange kryptokurver udføres med gendannelse af private nøgler

Anklageren sagde, at hun ikke kunne oplyse, om der er beslaglæggelse af bitcoins også hos mæglere. Alligevel deltog hun eksternt i operationen, hvor hun hjalp med beslaglæggelsen af ​​Gas Consultorias 591 bitcoins. Ifølge anklager Batti indebærer genoprettelsesprocessen søgning efter private nøgler, og staten opretter allerede porteføljer inden operationer for at modtage disse beløb. På den måde hjalp hun med backup og overførsel af værdier. Det er værd at huske, at advokaten for National Treasury Ana Paula Bez Batti har omfattende kendskab til sådanne operationer. Hun har tidligere deltaget i andre Bitcoin -buster, såsom Operations “CryptoShow”, “Ostent” og “Black Monday”. Siden 2018 har hun repræsenteret rigsadvokaten for statskassen i aktioner til bekæmpelse af hvidvaskning af penge med digitale aktiver i Enccla (National Strategy for Combating Corruption and Money Laundering), hvor hun selv har været koordinator. I et interview med Livecoins i september 2020 havde Ana Paula allerede delt sin mening om kryptokurrencymarkedet, forbundet med svindlere, der lover et højt overskud på markedet.

”Nogle ondsindede agenter udnytter derimod den manglende regulering af kryptokurver til at anvende svindel. Og deres skuespil er stort set det samme. De samler penge ind, lover høje investeringer, hævder, at de blev angrebet af en hacker, stopper med at betale alle, og nogle beder endda om retlig inddrivelse ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.