Ethereum frigiver offentligt testnet for at spore The Merger-opdateringen

Ethereum testnet

Efter to år i udvikling lancerede Ethereum det første offentlige testnetværk for den komplette overgang fra Proof of Work (PoW) -protokollen til Proof of Stake (PoS)-protokollen , kendt som Merger.

Fusionen fjerner minearbejdernes rolle i ethereum-netværket, da transaktionsvalidering nu vil blive udført af stakers, der deponerer 32 eth.

Der er allerede 2,3 millioner ETH deponeret i det nye testnetværk af 72.000 validatorer, hvilket viser betydelig interesse, mens ethereum-fællesskabet forbereder sig på en af sine største opdateringer.

Merge explorer testnet
Testnet The Merge – Kilde: Beacon Chain Explorer

Beacon Chains sande ETH-netværk har i øjeblikket 8,7 millioner ETH låst, til en værdi af $33 milliarder, af 272.000 validatorer.

Om et par måneder vil validatorer køre Ethereum-netværket, da de fuldt ud erstatter minearbejdere.

Ethereum opgraderingsfaser
Beacon Chain er aktiv, fusionen forventes i 2022 og Shard-kæder i 2023 – Kilde: Ethereum.org

Dette vil reducere netværkets miljøpåvirkning med 99,9 % og vil samtidig reducere dets inflation fra omkring 4 % om året til mellem 0,2 % og 1 % om året.

Nogle kalder dette " outsourcing ", i modsætning til halvering, da emissionen vil blive reduceret med 3/4 eller 75%, hvilket gør levering af ethereum meget sjældnere.

Læs også: Ether har allerede værdisat mere end 1070%, hvad er fremtiden for tokenet?

Ud over det, vi nævnte ovenfor, vil der ikke være andre mærkbare ændringer. Bevægelsen i sig selv giver ikke nogen ekstra kapacitet, men den vil lette datafragmentering, hvilket vil gøre zk-tech og andre second-tier løsninger betydeligt mere effektive.

Fra et slutbrugerperspektiv vil netværket fortsætte med at fungere på samme måde, men fra et governance-perspektiv er det endnu uvist, om de nye validatorer vil være mere villige til at øge basiskapaciteten end mineselskaberne.

For minearbejdere er det en simpel ligning, da mindre kapacitet betyder højere gebyrer og derfor flere penge, så de har begrænset sig til at udvinde både bitcoin og ETH i årevis.

For stakers er puljer generelt mæglere. I stedet for specialiserede enheder, der drives af minearbejdere, er disse børser interesserede i at øge antallet af kunder, så de kan være mere villige til at øge gasdækslet for at tilfredsstille brugeroplevelsen.

Sammenlægning skulle derfor indirekte gøre ethereum mere skalerbar i basislaget, men tilstrækkelig kapacitet forventes nu mere fra de andet lag baseret på smarte kontrakter i ethereum.

Opdateringen forventes at finde sted i Q2 2022, men med dette offentlige testnetværk nu ude, har vi en anstændig ide om, hvilket bloknummer der vil blive indstillet til opdateringen.

Hvis selvfølgelig alt går vel, og efterspørgslen efter ETH fortsætter på det nuværende niveau, kan Ethereum-netværket blive deflationært om blot et par måneder.

Læs mere:

  • Den næststørste hval i Ethereum har netop købt millioner af dollars i disse altcoins
  • BitMex vil have native token, lær hvordan du deltager i airdrop
  • Hvad er yndlingskryptovalutaen for disse 5 Arcane karakterer?

Ethereum-indhold lancerer offentligt testnet til at ledsage Fusionsopdateringen, der først dukkede op i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.