Cryptomines spil smelter 99,5%. Eternal skal gå til nul. Vil du afslutte fidus?

Kryptominer

NFT P2E – Play to Earn-spillet, Cryptomines (ETERNAL) har allerede mistet 99,5% af sin værdi efter dage med nedbrud, og begivenhederne rejste nogle røde flag, der kunne indikere ondsindet handling fra teamets udviklere, i en mulig "Exit Scam" .

Mit mål er ikke at fordømme holdet, men at forklare, hvad der skete og bruge sagen til at illustrere kendte beviser og mønstre for svindel, og hjælpe investorer med at beskytte sig selv bedre i fremtiden.

Hvad er en exit-svindel?

Exit scam, eller exit scam, er en tillidsfidus, hvor "en virksomhed holder op med at levere ordrer, mens den fortsætter med at modtage betaling for nye ordrer" .

Kunder, der har stolet på virksomheden, indser ikke, at ordrer ikke bliver udfyldt, før virksomheden er væk.

Exit-svindel kan være et fristende alternativ til at afslutte handler, der uundgåeligt vil ende af andre årsager.

I 2016 blev darknet-markedet (online sorte marked) Evolution nævnt som det største exit-svindel nogensinde, hvor administratorer tilsyneladende tjente på 12 millioner dollars i bitcoin . Det ville i sidste ende blive overtrumfet af WSM (Wall Street Market) exitkuppet i 2019, hvor der blev stjålet 14,2 millioner dollars i kryptovalutaer lige før stedet blev konfiskeret af myndighederne.

Hvad er Cryptomines, og hvordan fungerede det?

I Cryptomines-spillet købte spillere ETERNAL valuta med BNB på børser som Pancakeswap eller Poocoin, baseret på BSC – Binance Smart Chain.

Med disse tokens kunne de præge NFT'er fra skibe og arbejdere, samle spejderflåder, der ville blive sendt på minemissioner fra Eternal.

Den Evige blev også brugt til at betale for brændstof til skibene og arbejderkontrakten.

En procentdel af alle Eternal, der blev brugt i spillet til at præge NFT'er og til at betale brændstof og ansættelseskontrakter, gik i en dusørpulje; og det var fra denne pulje, at belønningerne i Eternal of explorations kom.

Spillet blev oprettet i september, ifølge oplysninger på Coinmarketcap, krydset med Linkedin-historien om grundlæggeren, Manuel Torres .

Den evige valuta oplevede en gigantisk appreciering på cirka 130.000% (i midten og 30.000 procent – 1.300x ), fra 0,615 USD den 17. september og nåede ATH (all time high – historisk højdepunkt) på 799,18 USD den 25. november .

kryptominer evige aTH

Hvad er problemet?

Ifølge udviklerne viste spillets økonomiske model sig i en erklæring i går at være mangelfuld på grund af eksistensen af et P2P-marked i spillet, hvor spillere byttede deres tropper, skibe og arbejdere internt, hvilket eliminerede behovet for at skabe nye NFT'er, og med det stoppe for at fodre dusørpuljen.

Desuden rapporterede de, at store hvaler på grund af stordriftsfordele havde meget kraftige flåder, der, da de var uendelige, fortsatte med at dræne dusørpuljen.

Men holdet skyder skylden for spillets undergang på spekulative handlende, som begyndte at købe ETERNAL med det ene formål at dumpe det på markedet.

Ifølge udtalelsen var det disse hvaler, der fik prisen til at falde med 99,5 % . Hvilket ikke giver nogen mening.

Ifølge oplysninger om tokendistribution i hvidbogen blev kun 25% åbnet for markedet. 42,2% havde kontrol over udviklerne, fordelt på:

  • Udviklingsfond (20 % = 1.000.000 EVIG)
  • Likviditetsfond i LP hos Pancakeswap (15% = 751.230 ETERNAL);
  • Reserver til "Spillefunktioner" (5% = 250.000 EVIG);
  • Markedsføring (2,2%).
kryptominer evig distribution

Selvom vi lægger beløbene fra belønningspuljen sammen, som modtog 30 % af den oprindelige udlodning, har vi et salgstryk på 55 % af de tokens, der ikke fandt sted samtidigt, da spiløkosystemet stadig var i live i hele perioden.

Hvad er tegnene på et muligt exit-svindel?

Den store "skønhed" ved en exit-svindel er vanskeligheden ved at bevise, at den fandt sted, da svindlere normalt uddelegerer skylden til tredjeparter "uden for deres kontrol".

En udveksling, der forsvinder med investorernes penge, for eksempel, kunne give skylden for et hack (ofte udført af dem selv).

Jeg forstår alvoren af en eventuel anklage om exit-svindel, og det er ikke min hensigt at "slå hammeren", hvis fidusen fandt sted eller ej, men jeg føler mig forpligtet til at undersøge sagen og dele oplysningerne med markedet og fremlægge beviser, der normalt indikere en svigagtig handling, og det kunne være tegn på, at kuppet fandt sted.

Jeg tror, at dette også kan hjælpe investorer til at se efter mønstre i fremtidige projekter og bedre beskytte sig mod ondsindede mennesker.

Det er op til hver enkelt at lave deres egen research og drage deres egne konklusioner, ligesom det kun er op til én dommer – eller jury, at prøve sagen og dømme de mistænkte.

1 – Kommunikation i mediet og afstemning

Den 7. december udgav holdet en officiel erklæring, hvori de sagde, at de forstod, at spillets økonomi blev opfattet som uholdbar, skylden hovedsageligt på "handlere og spekulanter", der bragte prisen ned med "massivt markedssalg" og sagde, at de var på et "punkt of no return”, hvor spillet var dømt til at mislykkes.

Med det foreslog oprettelsen af et nyt spil, kaldet Cryptomines Reborn, ved hjælp af et nyt token, der ville blive skabt fra bunden af holdet, hvilket gør Eternals forældede. Ingen brug eller anvendelse.

I afstemningen gav de to muligheder: (1) Oprettelse af det nye spil; og (2) Fortsæt med det aktuelle spil.

Uanset vindermuligheden, vil effekterne for spillet og det aktuelle token være nøjagtigt de samme , som beskrevet i den officielle erklæring:

stemmemeddelelse

"Hvis denne afstemning bliver vedtaget, vil CryptoMines (Legacy) fortsætte med at fungere normalt, indtil deres belønningspulje når en kritisk tilstand (op til 0), hvor det ikke længere er muligt at fortsætte betalingerne."

"Hvis ikke godkendt, vil CryptoMines (Legacy) fortsætte med at fungere normalt, indtil dets belønningspulje når en kritisk tilstand (når 0), hvor det ikke længere er muligt at fortsætte betalinger."

For at stemme skal spillere bruge deres flåder, betale brændstof og netværksgebyrer.

Med afstemningen er der et incitament til, at flåderne ikke bliver solgt af Eternal (som kunne byttes til BNB, da der stadig er folk, der KØBER tokenet), og får mere tid til exit.

2 – Fleets kan bruges i det "nye spil" som rabatkuponer

Med løftet om at lancere et nyt spil med et nyt token, annoncerede holdet, at alle NFT-tropper kan veksles til kuponer i det "nye spil", som stadig kun er et løfte .

Det kan også skabe et incitament for folk til at blive ved med at købe Eternal, til at blive ved med at præge og købe flåder i spillet, og opretholde økonomien i et økosystem, der allerede er blevet erklæret konkurs.

Det er historien om et firma, der afslutter leveringen af ordrer, men fortsætter med at modtage betaling for ordrerne med et immaterielt løfte, som jeg præsenterede i begyndelsen af denne artikel.

Advarslen om, at udviklere har udgivet i spillet, kan også klassificeres som "vildledende" , hvilket inducerer investorer, der er mindre opmærksomme på fejlen.

Advarsel: "Stem på ændringer i CryptoMines. Du kan kun deltage én gang med din konto og stemme med den flåde med den største minedrift."

De rådgiver ved en afstemning om "spilændringer", at spilleren skal bruge deres "bedste flåde" for at deltage.

Når en klarere kommunikation, og endnu ikke panikfremkaldende, kunne være noget i retning af: "denne version af spillet vil blive afbrudt/lukket, stem for oprettelsen af en ny version". Og alligevel ville det ikke være helt gennemsigtigt om ugyldigheden af nuværende tokens.

Jeg konfronterede holdet i uenighed om beskeden og sagde, at dette kan føre folk til fejl, og modtog svaret fra et fremtrædende medlem, at "det ser ud til at være folkets skyld".

3 – Mistænkelige finansielle transaktioner fra Cryptomines-konti

I en anden twitter-meddelelse udtalte spilholdet, at de sidste 72 timer var afgørende for beslutningstagningen, der fandt sted i går, den 7. Hvilket kunne tyde på, at de allerede var klar over spillets uholdbarhed i denne periode og muligheden for at lukning.

Men i løbet af de samme 72 timer fortsatte holdet med at annoncere nye funktioner, partnerskaber og endda million-dollar tilføjelser af likviditet til belønningspuljen .

Da jeg undersøgte genesis-kontoen , med udstedelseskontrakten for 5M-enhederne af Eternal, fandt jeg forsendelser, der ikke matchede de værdier, der var angivet i hvidbogen, og som er fordelt på flere konti, med efterfølgende forsendelser, hvilket gør sporing vanskelig.

Efter nogle af dem, blandt de første, der modtog værdier tættere på de deklarerede for udviklingsfonden, fandt jeg store brøkbevægelser for andre ikke-deklarerede konti for 90 dage siden (i oprettelsen af projektet) og 50 dage siden (før stor pumpe), der slutter på dette tidspunkt.

Da jeg igen følger de større indlæg fra disse konti, ser jeg en stigning i aktiviteten for 5 dage siden. Med adskillige transaktioner for andre uanmeldte konti og for mange swaps i Ethereum ( ETH ) og Binance Coin BNB . Opsætning af salg af tokens , af konti forbundet direkte (i nogle få trin), med den mulige konto for udviklerfonden.

Husk, at holdet sagde, at for 4 dage siden var en kritisk periode for beslutningstagning. Den 4. december, under disse træk, var prisen på Eternal omkring 70,00 USD .

I går, den 7. december, efter meddelelsen, nåede prisen US$3,00- mærket og steg igen, hvilket ser ud til at have stabiliseret sig på omkring US$4,00 .

Belønningspuljen er helt tør, da dette skrives, er tokenet officielt forældet, men holdet giver stadig ikke klar kommunikation på deres platforme, fortsætter med at generere incitamenter til køb af det ubrugelige token, som forbliver købt af folk, der vil se deres penge går til nul meget snart.

Læs mere:

Bitcoin kæmper for at forblive på $50.000, Tezos op 30% på nyheder fra Ubisoft – Markedsoversigt

5 projekter, der skinnede ved årsskiftet 2017-2018; i den sidste store altsæson

Cryptomines Spilindhold smelter 99,5 %. Eternal skal gå til nul. Vil du afslutte fidus? optrådte første gang i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.