Bitcoin hash-rate nærmer sig historisk høj

Bitcoin Network (BTC) hash-raten er næsten tilbage på niveauerne, der blev set før det kraftige fald forårsaget af Kinas mineforbud, og nærmer sig et nyt all-time high.

On-chain analyseudbyder Glassnode bemærkede, at der har været et stort opsving i Bitcoin-netværkets hash-rate . Denne onsdag (8) informerede virksomheden om, at hash-raten nu kun er 4% af dens historiske rekord på 180 EH/s (exahashes per sekund), som fandt sted i midten af maj i år.

  • Hvad syntes du om denne nyhed? Kom og tal om hende i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

Den nuværende hash-rate er ifølge Glassnode 172 EH/s – en 93% genopretning fra det lave på 93 EH/s, der fandt sted i slutningen af juni .

Kilde: Glassnode

Hashraten kan beskrives som computerkraft – jo højere værdien er, jo mere sikker bliver Bitcoin-netværket. BitInfoCharts, som måler hashhastigheden, rapporterer i øjeblikket 179 EH/s , det tredje højeste niveau på Bitcoin-netværket nogensinde.

Kina påvirker Bitcoin hash rate

Bitcoin hash-rater faldt omkring 65 procent i slutningen af juni, da Kina optrappede sin indsats mod minedrift i kryptovaluta. Landets BTC-farme og mineplatforme blev lukket ned i forventning om en massiv migration fra Kina til lande med mere indbydende jurisdiktioner.

Ifølge Cambridge University Bitcoin Mining Map (CBECI), som blev opdateret i august, bidrager Kina ikke længere til den globale Bitcoin hash rate. USA opnåede branchens førende position med hensyn til hash-rate med 35,4% af det samlede antal, ifølge CBECI.

Kasakhstan er på andenpladsen med 18,1 % og Rusland er det tredje land på ranglisten med 11,23 %. Udvandringen af minearbejdere fra Kina blev bredt set som en positiv faktor i kryptosamfundets decentralisering af Bitcoin-minedrift.

Det er dog ikke alle, der er tilfredse med, at USA overtager kappen på grund af regulatorisk usikkerhed og de lokale regulatorers udsættelse af kryptovalutamarkedet.

Stigende hashrates betyder øget energiefterspørgsel, hvilket er en bekymring for miljøforkæmpere. Cambridge rapporterer, at Bitcoin-netværket i øjeblikket bruger 126,5 terawatt-timer (TWh) om året, hvilket er omtrent det samme som al den energi, der bruges af Ukraine.

Det er stadig meget mindre end forbruget af køleskabe og belysning alene i USA, som er 164 TWh om året – mere end hele Malaysias årlige forbrug.

BTC prisbevægelse

BTC-pris og hash-rate har historisk set haft ringe korrelation. Aktivet handles i øjeblikket til $49.200, et fald på 3% inden for de seneste 24 timer, ifølge CoinGecko. Kryptovalutaen er faldet omkring 30% fra sin rekordhøje, hvilket efterlader handlende og investorer med lidt håb om muligheden for endnu et bullish rally senere i år.

Aktivet understøttes omkring det 200-dages glidende gennemsnit, som er i omegnen af $47.000. For at komme op igen, skal BTC bryde over modstand omkring $55.000.

Bitcoin Hash-rate, der nærmer sig historisk høj, blev først set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.