SEC undersøger Uniswap Labs -udvikleren

SEC undersøger Uniswap Labs -udvikleren

DET Afvikling er en decentral mægler (DEX) oprettet i 2018 af Hayden Adams, en tidligere Siemens -medarbejder. I de seneste måneder er mæglervirksomheden blevet til største reference i sektoren decentraliseret finansiering (DeFi), der har en markedsandel på over 26% i volumen. Men for nylig begyndte det at være undersøgt af SEC.

ser på enhjørningen

Uniswap er et alternativ til traditionelle børser, da det ikke stoler på et firma bag. Men sådan tænker SEC ikke. I august, Gary Gensler, præsident for sek fra USA, afgav udtalelser, der afslører kommissionens synspunkt. Ifølge ham, selvom koden bag mæglerens operationer er decentraliseret – og at ingen har kontrol – er der en kernegruppe af mennesker, der ofte kontrollere styring og gebyrer af protokollen, som gør den faktisk centraliseret.
Et andet punkt, der angiver centralisering, er UNI -token, distribueret af Uniswap i 2020: token har omkring 21% forbeholdt det nuværende og fremtidige team af Uniswap Labs, med kun 18% til investorer. Det reserverede beløb på 21% svarer til 59 milliarder dollars ved hjælp af det nuværende kryptovaluta -tilbud.

Uniswap lider under regulering og er ikke nyt

I juli 2021, ifølge sit eget team af udviklere, har Uniswap begrænset adgang til mere end 100 tokens på sin platform på grund af et lovgivningsmæssigt scenario. Nogle af de fjernede tokens var fra nogle virksomheder, såsom Alphabet (ejer af Google), Netflix og Amazon, der fungerede som et spejl på det traditionelle aktiemarked. Optionsmarkedsprodukter, derivater og nogle andre tokens, der sandsynligvis overtrådte nogle love om ophavsret, blev også fjernet, som i tilfælde af tokens fra Zelda og Mario -spil.

Hvor der er penge, er der regering og regeringsførelse. SEC, der undersøger Uniswap, er bevis på dette

I august havde mæglervirksomheden et volumen på 200 millioner reais i V3 og 72 millioner i V2, den gamle version, der stadig bruges af nogle brugere. Det er værd at nævne, at i den seneste version af Uniswap, Uniswap V3, kan dine kurser variere mellem 0,05% og 1% af værdien af ​​hver handel. I løbet af sin levetid har Uniswap hævet mere end $ 5 milliarder i gebyrer, ifølge en rapport fra IntoTheBlock. del af disse gebyrer fordeles til brugerne der giver likviditet til protokol -jævnaldrende. I dag er Uniswaps sidste døgnvolumen over $ 10 milliarder, højere end nogle veletablerede centraliserede børser som Bitfinex og Bitstamp.

Selvom begrebet decentral udveksling er gammelt …

DEX’ernes store mængder og overskud ser ud til at have tiltrukket sig opmærksomheden fra US Securities and Exchange Commission. Ligesom Uniswap arbejder andre protokoller, såsom PancakeSwap, 1inch og Sushiswap, også med milliarder af reais i handelsvolumen pr. Dag. Generelt er SEK har fokuseret på disse protokoller siden juli i år og forsøgt at komme i kontakt med flere startups, der arbejder på disse projekter for at indhente oplysninger om indkomst, ansatte og lovlighed af disse protokoller i forhold til amerikansk lovgivning. Ifølge Wall Street Journal, denne fredag ​​(3), er det nuværende mål for SEC fortsat Uniswap Labs. For avisen kommenterede en talsmand for Uniswap Labs, at virksomheden er forpligtet til at samarbejde med det offentlige organ. Det er uklart, om yderligere restriktioner vil blive pålagt mægleren, men faktisk forbliver presset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.