Gråtoner afslører mulighed for $1 billioner på metaverse

mand med VR i metavers

1 billion USD i årlig omsætning, det er størrelsen af den metaverse markedsmulighed ifølge Grayscale.

I en ny rapport udgivet denne torsdag (25) af investeringsselskabet Grayscale om metaverse, blev nogle muligheder på dette nye marked og mulighederne for disruption forårsaget af det afsløret.

For dem, der ikke ved, hvad denne metaverse er, forklarer Grayscale selv: " Metaverse er et sæt af indbyrdes forbundne virtuelle 3D-verdener, oplevelser, hvor mennesker, der befinder sig hvor som helst kan socialisere sig i realtid for at danne en vedvarende, proprietær internetbrugerøkonomi, der spænder over digitale og fysiske verdener ."

Specialet bag metaverset er udviklingen af samfundsinteraktion på nettet. Web 1.0 var for eksempel mærket ved at læse indhold; på den anden side tillod web2.0 læsning og skrivning på platforme som Facebook lettere, mens der i Web3.0 forventes læsning, skrivning og besiddelse af onlineindhold.

blok

Web3.0 begynder at konvergere i vores virkelighed hovedsageligt gennem spil, da der allerede var meget handel med digitale varer. Det bliver dog nu muligt at få platforme styret af brugerne selv, det er demokratisering af virtuelle universer.

I stedet for at en centraliseret virksomhed som Facebook (nu Meta) kontrollerer alt, vil vi have decentraliseret styring af online interaktionsplatforme og applikationer. At vende pyramiden om vil give mere kraft til brugeren.

Grafik, der viser spilkategorier mellem åben, betalt, lukket og spil for at tjene.

“Gamesektoren er blot et af de segmenter, der umiddelbart er berørt, hvor værdien allerede begynder at skifte naturligt til Web 3.0, men mulighederne i Metaverse rækker langt ud over. Metaverse anslås at være en trillion dollars indtægtsmulighed inden for reklame, social handel, digitale begivenheder, hardware og indtægtsgenerering for udviklere/skabere."

Cointimes har for eksempel allerede talt med en ejendomsmægler i metaversen. Lyt til chatten og forstå mulighederne på dette område:

Det samlede potentielle marked for metaversen, hvis akronym på engelsk er TAM, kan overstige billioner:

Web3.0 TAM og metaverse

Der er allerede kryptovaluta-mæglere i metaverset, koncerter sponsoreret af store mærker som Coca-Cola, spil som Atari's på Decentraland, kasinoer, kunstgallerier og alt dette med en brøkdel af Facebook-brugere og web 2.0-virksomheder, som vist i diagrammet nedenfor:

Brugere efter kategori i log-skala

"Markedsmuligheden for at bringe Metaverse ud i livet kan være værd 1 trillion dollar i årlig omsætning og kan konkurrere med Web 2.0-virksomheder til en værdi af ~15 billioner dollars i markedsværdi i dag. Dette potentiale har tiltrukket virksomheder som Facebook til at vende mod Metaverse, som kan tjene som en katalysator for andre web 2.0-teknologigiganter og investorer at følge,« konkluderer rapporten.

Vil du lære mere om metaverset og forstå andre muligheder i det? Se vores video om emnet:

Gråtoneindhold afslører $1 trillion metaverse mulighed, der først dukkede op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.