Falsk Opensea-annoncering vises i Google-søgninger

Et falsk Opensea-websted, der blev brugt til phishing-svindel, dukkede op som betalt annoncering i Google-søgninger.

OpenSea-platformen er den mest populære, når det kommer til køb og salg af ikke-fungible tokens (NFT), og derfor er den også blevet et let mål for svindlere . Bundkort opdagede i denne uge, at resultatet af en Google-søgning efter udtrykket "OpenSea NFT" viste en falsk markedspladsreklame, der dirigerede ofrene til en anden adresse for at stjæle deres tegnebøger.

  • Hvad syntes du om denne nyhed? Kom og tal om hende i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

I onsdags (10) søgte en hjemmesideredaktør efter OpenSea på Google, og hovedresultatet for platformen var et sponsoreret link med en lignende URL, men med en næsten umærkelig forskel.

Ifølge Motherboard var webstedet stort set identisk med OpenSeas. Men når den besøgende klikkede på et link i adressen, blev den besøgende inviteret til at linke deres digitale tegnebog.

Kilde: Vice

Falske OpenSea er blevet fjernet

Efter klagen fjernede Google phishing-webstedet fra dets søgeresultater. OpenSea blev også rådgivet af Motherboard om svindlen.

Ifølge Vice blev det falske domæne registreret af et firma kaldet NameSilo. Også kontaktet af bundkort, svarede NameSilo blot via e-mail "Tak for at lade os vide det. Dette domæne blev ikke indtastet før denne e-mail. Vi tog den ud af luften. Domænet blev registreret den 18. oktober 2021, og måske startede angrebet for ganske nylig."

OpenSea sagde, at det fik kendskab til phishing-siden tirsdag (9).

"OpenSea overvåger vagtsomt ondsindede og efterligner websteder og tager hurtige skridt for at beskytte fællesskabet, når vi opdager dem. Vi blev opmærksomme på de pågældende websteder, rapporterede dem straks til forskellige værter og administratorer og har siden bekræftet, at annoncerne er blevet fjernet,” fortalte en talsmand for OpenSea til Motherboard via e-mail.

Det fortalte en talsmand for Google Motherboard i en e-mail

"Denne adfærd overtræder direkte vores politik mod phishing-annoncer, der forsøger at vildlede brugere. Vi har suspenderet kontoen og vil fortsætte med aggressivt at håndhæve disse politikker for at forhindre fremtidige ondsindede aktører."

Det er ikke længere nyt i kryptofællesskabet for hackere at kapre kryptovalutaer og NFT'er. OpenSea selv var et offer for en af dem. For nylig gjorde en fejl det muligt for hackere at bryde ind og stjæle digitale tegnebøger fra platformbrugere.

En undersøgelse foretaget af virksomheden viste, at "ondsindede NFT'er" blev distribueret til flere OpenSea-brugere. Så snart offeret fik adgang til tokenet, åbnede en pop-up, der anmodede om en ny signatur af brugerens konto på platformen. Så ville svindlerne have adgang til ofrenes digitale tegnebøger til at flytte, trække samlerbare tokens og lagrede kryptovalutaer tilbage.

Artiklen Fake Opensea Propaganda vises i Google-søgninger blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.