Cuba til at anerkende og regulere Bitcoin for betalinger

Cuba til at anerkende og regulere Bitcoin for betalinger

Ministerpræsidenten for Cubas centralbank, Marta Wilson González, underskrev resolution 215/2021, offentliggjort af Havana sidste torsdag (26), hvilket tyder på, at landet vil legalisere Bitcoin til betalinger. I dokumentet bekræfter Cuba sit engagement i internationale standarder “om forebyggelse og afsløring af anti-hvidvaskningsoperationer, finansiering af terrorisme og spredning af masseødelæggelsesvåben“, Som har en lovdekret underskrevet i 2013. Således bekræftede den cubanske centralbank, at den fungerer som landets førende myndighed for at undgå ethvert problem med sit finansielle system med svigagtig praksis. Det er værd at bemærke, at Cubas regering forbød dollaren i juni 2021, da landet er under amerikanske embargoer, og at valuta ikke hjalp myndighederne med at opretholde kontrollen over banksystemet. Således kommer den nye opløsning på et tidspunkt, hvor cubanerne bruger bitcoin til at overleve midt i krisen.

Cubas centralbankdokument taler om, at Bitcoin bliver reguleret

Dokumentet, der er offentliggjort i Cuba’s officielle tidende, informerer om, at der vil blive fastsat regler for regulering af kommercielle transaktioner med virtuelle aktiver.

“Denne resolution har til formål at fastsætte de regler, på grundlag af hvilke Cubas centralbank regulerer brugen af ​​visse virtuelle aktiver i kommercielle transaktioner samt udstedelse af licenser til udbydere af virtuelle aktivtjenester til operationer i forbindelse med finansiel, valuta og inkasso eller betaling, i og fra det nationale område. ”

Resolutionen gør det klart, at definitionen af ​​et virtuelt aktiv “forstås som den digitale repræsentation af værdi, der kan handles digitalt eller overføres og bruges til betalinger eller investeringer”. Desuden, “digitalt aktiv, kryptografisk aktiv, kryptovaluta, kryptovaluta, virtuel valuta og digital valuta”Betyder det samme for denne regel, hvilket gør det klart, at Cubas centralbank forstår, at ‘kryptokurrency’ og ‘digitalt aktiv’ er det samme. Forslaget går ud på, at reglerne skal gælde for enkeltpersoner og juridiske enheder i Cuba, som vil kunne operere i udenlandsk valuta og i interne kommercielle transaktioner i landet. Begrundelsen blev givet af socioøkonomiske årsager.

“Cubas centralbank kan af hensyn til socioøkonomisk interesse tillade brug af visse virtuelle aktiver i kommercielle transaktioner og give licenser til udbydere af virtuelle aktiver til operationer i forbindelse med finansielle, valuta- og opkrævningsaktiviteter eller betalinger i og fra det nationale område ”.

Kun virksomheder, der er autoriseret af Centralbanken og politikere, kan bruge kryptokurver

På trods af det lovende scenario for den cubanske befolkning gør beslutningen det klart, at kun autoriserede virksomheder vil kunne arbejde med kryptokurver i landet. Men det er bemærkelsesværdigt, at cubanske politikere, der er knyttet til den socialistiske stat, også er forbudt at bruge Bitcoin uden udtrykkelig tilladelse fra centralbanken. Lokale finansielle institutioner skal vedtage foranstaltninger, så de ikke bruges af virksomheder uden en ordentlig licens. Imidlertid blev enkeltpersoner kun advaret om risiciene ved kryptokurrencymarkedet, da cubanere ikke vil blive forbudt at handle mellem dem.

“Enkeltpersoner påtager sig de risici og ansvar, der i civilretlig og strafferetlig orden opstår ved driften med virtuelle aktiver og tjenesteudbydere af virtuelle aktiver, der opererer uden for bank- og finanssystemet, selv om det ikke er forbudt at gennemføre transaktioner med virtuelle aktiver mellem disse mennesker.”.

I betragtning af at beslutningen træder i kraft om 20 dage, den 15. september, bliver afsendelse af Bitcoin mellem cubanere lovlig ifølge den nye ordlyd, der omstødte alle lovbestemmelser, der modsiger den nye regel. Nogle partnerlande i Cuba havde allerede legaliseret Bitcoin på grund af amerikanske embargoer, såsom Venezuela og Iran, der allerede udvinder denne digitale valuta på deres territorier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.