Colombias ældste bank begynder at teste køb af kryptokurrency

Colombias ældste bank begynder at teste køb af kryptokurrency

En af de institutioner, der fortsat søger at alliere sig med kryptokurrencymarkedet, er Bank of Bogotá, den ældste i Colombia. I øjeblikket er virksomheden i anden fase af pilotprojektet til lad dine 5.000 kunder modtage betalinger ved hjælp af digitale valutaer.
Den første del af pilotprojektet blev lanceret i marts 2021, ifølge Crypto News -webstedet. Projektet gennemføres i partnerskab med handelsplatforme Bitso og Buddhasammen med Finanstilsynet, landets tilsynsmyndighed. Med dette partnerskab var det muligt at skabe en måde, hvorpå kunder i traditionelle banker let kunne bruge løsninger fra kryptokurrencymarkedet.

Testens første fase

Det indledende trin brugte en gruppe investorer, der testede indskuds- og tilbagetrækningsfunktionerne i kryptokurrency i bankens officielle applikation, både på mobil og i desktop -software. Appen tillader hurtig handel mellem kryptokurver og den lokale fiat -valuta (colombianske pesos). Behandlingen af ​​den del af kryptomarkedet udføres af partnervirksomhederne. Indtil videre har brugen af ​​appen været en succes. Nu har banken til formål at teste funktionaliteten af ​​kreditkortet og appen til at bruge digitale aktiver hos forskellige sælgere. I praksis vil dette give kunder, der deltager i testene, mulighed for at foretage betalinger i fiat -valuta ved hjælp af deres saldo i kryptokurver, udover at modtage betaling i pesos, der allerede er konverteret til krypto af mæglere Buda og Bitso.

Det hele starter i teorien …

I teorien kan dette være en fremragende måde at forenkle betalingssystemet med kryptoaktiver, noget der altid har været et vigtigt punkt for den reelle brug af digitale mønter som levedygtige cirkulationsaktiver. For nu er alt en test. Efter pilotprocessen vil Financial Superintendence imidlertid studere dataene og rapportere resultaterne til den colombianske regering, som allerede ser Bitcoin -regulering blive behandlet i kongressen.

Det urolige forhold mellem banker og Bitcoin -mæglere

Mens Colombias finansorgan ser ud til at være interesseret i at udforske kryptokurrencymarkedet som en måde at tilbyde bankkunder flere tjenester på, ser situationen i Brasilien og andre steder i verden ud til at være mere kompliceret.
Her omkring ser bankerne ud til at indtage en mere aggressiv holdning mod virksomheder i dette økonomiske innovationsøkosystem. Det er ikke svært at finde historier om virksomheder og endda mennesker på P2P -markedet, der havde lukket deres konti, ofte uden advarsel, af traditionelle banker som Itaú og endda af mere moderne, såsom Nubank. Sammen med Brasilien har USA også et stærkt pres mod institutioner, der arbejder med cryptocurrency -platforme. Men på trods af dette synes bankerne at være villige til at køre på den bølge, der genereres af Bitcoin og altcoins. Itaú betragtes for eksempel som en stor “fjende” af P2P -markedet og af mæglere, der har lukket konti og skadet markedets funktion. Mens den kritiserede, har banken imidlertid tilbudt investeringer i Bitcoin til sine kunder.

Bid eller slag?

Det ser ud til, at tendensen vil følge netop dette: banker (i USA, Brasilien og verden) vil fortsætte med at kritisere kryptokurrencymæglere med den ene hånd – mens de med den anden forsøger at tjene på den sektor, der faktisk konstant har været vokser siden 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.