NFT-værker af Andy Warhol vil blive solgt i Miami

Værker af den berømte nordamerikanske kunstner Andy Warhol, en af de største skikkelser i popkunstbevægelsen, sælges i NFT-format ved Art Basel-arrangementet i Miami.

Warhol, en pioner i at transformere kommercielle ikoner som Campbells suppedåser til kunst, som har reproduceret hundredvis af stykker i et studie kendt som "The Factory", vil have mindst tre værker, der vil blive markedsført i en ikke-fungibel token (NFT) format i denne lørdag (4).

Art Basel , en af de mest traditionelle begivenheder i Miami, Florida, skabte et digitalt miljø til at udstille og sælge værker præget i NFT.

  • Hvad syntes du om denne nyhed? Kom og tal om hende i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

Størrelse Basel tiltrak sig interesse fra kryptokunstentusiaster og -tilhængere. Arrangementet byder på adskillige velkendte figurer fra det univers, inklusive "Size Chad", en kær karakter i rummet kendt for sine optrædener "som chad".

Det berømte Campbell Soup-billede , prydet på en T-shirt fra 1982, vil blive tilbudt for $125.000 . Værket, også kendt som 32 Campbell-suppedåser, blev oprindeligt produceret i 1962. Der er 33 malerier, hver 50,8 cm høj og 40,6 cm bred, med en Campbell-suppedåse malet på – hver af de varianter af dåsesuppe virksomheden tilbudt dengang. De enkelte malerier blev udført ved hjælp af en semi-mekaniseret serigrafiproces.

Warhols to andre værker er en "Art" T-shirt fra 1980 til en værdi af 95.000 USD og et Volkswagen Beetle silkelærred fra 1977 til en pris på 600.000 USD. Købere vil ikke få en fuld Warhol, hvis de køber en NFT eller alle NFT'er til salg.

Hver NFT repræsenterer brøkdel af ejerskab til en værdi af 0,01 % af Warhols stykke. Budja – som bruger Cardano-netværket – vil sælge 499 tokens og vil beholde 501 af hvert stykke, hvilket giver det ret til at dominere ejerskabet af værkerne med en ejerandel på 51%. På trods af at have de fleste af Warhols tokens, forklarede platformejeren Rudolf Budja til Barron's, at disse NFT'er kan blive vist i nogle virtuelle miljøer:

“Samlere kan placere deres brikker i et virtuelt rum, som i 'metaverset', hvor du kan have dit eget galleri. Vi skaber tokens, der repræsenterer ægte kunst. vi vil lave en NFT for hvert kunstværk”.

Købere af Warhols NFT'er kan ikke lovligt hævde at eje et rigtigt værk af popkunstens konge. Alligevel kan en lille digital bit i sidste ende være mere værd end hvad de vil betale i NFT-dille. Art Basel Miami giver også besøgende mulighed for at lave deres egne NFT'er.

Brazilian på Art Basel

Kunstneren Eduardo Kobra, der startede sin karriere med Street Art, er også i Miami med 12 værker. Et af de udstillede værker er en genlæsning af det ikoniske foto af aktivisten Martin Luther King (1929-1968), der deltager i marcherne fra Selma til Montgomery i marts 1965.

billede: Eduardo Kobra

NFT-boom i 2021

Digitale samleobjekter, der også kan auktioneres og handles på platforme, der bruger Blockchain til at sikre ejendomsrettigheder for eksempel, og kryptovalutaer som betalingsform er kommet for at blive, da markedet i år oplevede NFTs boom.

Alene i tredje kvartal af 2021 var denne niche mere end 10 milliarder dollar værd ifølge en DappRadar- undersøgelse. Succesen var så overvældende, at udtrykket non-fungible token (NFT) blev kåret som årets ord af Collins ordbog, ud over at føre listen over topkunstinfluentere i 2021 , en position aldrig besat af en ikke-menneskelig enhed.

Handelsvolumen og priserne på nogle NFT'er steg kraftigt. Bored Ape og CyberPunk digitale kunstværker – to af de mest populære og dyreste NFT'er – tjener mere end $400.000 hver. Nogle NFT'er solgte for millioner af dollars, inklusive rekordhøje $69 millioner betalt for et værk af kunstneren Beeple i maj 2021.

Kryptoaktier i Miami

Borgmesteren i Miami, Francis Suarez, har allerede erklæret at være tilhænger af kryptoaktive midler med handlinger, der har til hensigt at gøre byen South Florida til et krypto-epicenter i USA.

Han har arbejdet på adskillige handlinger for at fremme kryptoaktive stoffer, såsom at omdøbe Miami Heat stadion til FTX Arena.

Artiklen Works af Andy Warhol på NFT vil blive solgt i Miami blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.