Brasilianske musikere accepterer allerede vederlag i kryptovaluta

NFT musikere

Digitale ægthedscertifikater, bedre kendt som NFT'er, beskriver og giver kunstneren mulighed for at sælge deres musik uden mellemmænd i bytte for kryptovalutaer.

Teknologien begyndte at blive kendt af gaming-publikummet , har allerede skabt røre på kunstmarkedet og har i stigende grad fanget musikverdenens opmærksomhed.

"I tilfælde af musik siger kunstneren, hvad han sælger på værkets NFT, om han sælger en lydfil, ophavsretten, reproduktionsretten, mesteren osv.", forklarer Lalai Persson, en Berlin-baseret São Paulo indfødte, der rådgiver kunstnere og brands.

Brasilianske musikere og kryptovalutaer

Brasilianske musikere, der allerede accepterer krypto, er for eksempel Supla fra São Paulo, som begyndte at sælge NFT-videoer gennem TikTok i marts i år. Multiinstrumentalisten fra Alagoas Hermeto Pascoal digitaliserede en notesbog med noder, der sælges online. Og Mamonas Assassinas-sangen "Pelados em Santos" er til salg for 4 $PHONO – kryptovaluta fra den brasilianske platform phonogram.me – eller 0,1738 ETH

Musikeren André Abujamra er entusiast for formatet og nyder at udforske mulighederne for samarbejde mellem grafikere og musikalske kunstnere, ved at sælge sig selv både tegninger og musikfiler, såsom koncertfonogrammer og guitarsoloer.

"Jeg mødte en kunstner ved navn Uno de Oliveira, og vi holdt meget af hinanden", husker musikeren. "Vi blev venner, og jeg besluttede at lave lyd til hans NFT'er, og i den første uge havde jeg allerede modtaget det for det arbejde", fejrer han, idet han forstår, at samarbejder er en del af den nye proces. André studerer endda at sætte breve fra sin far, skuespiller og instruktør Antonio Abujamra, til at sælge i dette kryptografiske format.

Men musikeren er skeptisk over, at NFT er musikkens fremtid. "Tingene ændrer sig for meget og for hurtigt, og at tale i disse dage om, at 'fremtiden for noget er noget' er allerede fortid."

"Når nogen siger, at fremtiden for noget er noget andet, er det løgn, fordi teknologiske forandringer er meget flygtige," siger han til Valor . “Fremtiden kommer til at være en masse ting, der ikke er sket endnu, og selvfølgelig er NFT en af dem – men i dag. I fremtiden vil alt stadig være meget anderledes…”

Læs mere:

  • 10 måder at tjene kryptovalutaer på med enkle opgaver
  • Tidligere partner i Clear kommenterer prisen på Bitcoin, vil vi have en høj?
  • Black Friday Crypto; Bitcoin falder til under US$57k

Indholdet brasilianske musikere accepterer allerede vederlag i cryptocurrency dukkede først op i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.