Blodbad: Bitcoin styrtdykker til $42.000, altcoins smelter tocifrede

Blodbad

Kryptovalutamarkedet vågnede op oversvømmet af blod, hvor bitcoin faldt til et lavpunkt i to måneder på $42.000. Nu er priserne steget til $46.000, hvilket indikerer høj volatilitet, men alle større kryptoer er stadig i minus.

cryptocurrency tabel
Større kryptovalutaer efter markedsværdi og seneste prisændring. Kilde: Coingolive .

Bitcoin-priserne har oplevet et af sine værste fald, idet de faldt $16.000 i løbet af få timer og vendte tilbage til niveauet for to måneder siden. De fleste altcoins er i dybt fald med tocifrede kurstab, og markedsværdien er faldet 600 milliarder dollars i den lave ende.

Den, der udnyttede, tabte

Meget kan ændre sig på kryptovalutamarkedet på én dag. BTC har for nylig været klar til at forsøge at passere modstanden på $59.000 igen, efter 3 mislykkede forsøg, indtil investorer begyndte at hælde bitcoins ind i markedet.

I starten faldt valutaen til $51.000, hvilket var et prisfald på $8.000 om dagen, men det var ikke det værste. Timer senere faldt BTC til $42.000 (på Bitstamp-børsen), hvilket blev den laveste pris siden slutningen af september.

Efter dette massive fald på $16.000 på én dag, har BTC genvundet noget terræn, men det er stadig 18% ned i de sidste 24 timer, da det nu er omkring $46.600.

Dens markedsværdi, som var tæt på 1,1 billioner dollars i går, er nu et godt stykke under 900 mia.

Noget som forventet steg 24-timers afregninger til $2,5 milliarder efter denne øgede volatilitet, med 400 handlende likvideret. Dette betyder, at de, der udnyttede mæglere til at øge deres indtjening i en eventuel stigning i bitcoin, mistede værdien af disse positioner.

BTC pris graf
Bitcoin-prisen når $42.000 på Bitstamp. Kilde: CryptoPotato og TradingView.

Altcoins i rødt

Som det normalt sker, når BTC styrtdykker, så gør alternative kryptovalutaer (altcoins). Ethereum gik for eksempel fra et dagligt højdepunkt på $4.670 til $3.500. Efter det massive dump er ETH nu stagneret under $3.900 og er faldet 16% for dagen.

Situationen med resten af alterne er lignende, hvis ikke værre, da tocifrede prisfald er tydelige overalt.

Nogle af eksemplerne omfatter Binance Coin (-15%), Solana (-21%), Cardano (-20%), XRP (-22%), Polkadot (-24%), Avalanche (-21%), Earth (-21%) – 21 %), Dogecoin (-23 %) og Shiba Inu (-20 %).

Med næsten alle værdier nede, blev den kumulative markedsværdi af alle aktiver dumpet fra over 2,6 billioner dollars til lidt over 2 billioner dollars i Coingolive. Lige nu drejer det sig om 2,2 billioner dollars, hvilket stadig betyder et tab på cirka 400 milliarder dollars på én dag.

El Salvador køber downtown, igen

Når kryptovalutaer ser store prisfald, nyder aktiventusiaster ofte øjeblikke, som om de var kampagner.

Sådan tolkede Nayib Bukele øjeblikket, han er præsidenten for El Salvador, landet der gjorde Bitcoin til en af sine officielle valutaer. Bukele købte 150 BTC til sit lands statskasse til en gennemsnitspris på 48.500 USD og annoncerede det på Twitter i lørdags.

"Jeg savnede bunden i 7 minutter, " sagde han. Bevægelsen blev ilde set af kritikere som Peter Schiff, der hævdede, at bitcoin ville finde masser af andre midler og spurgte "Hvor mange skatteyderpenge har du tænkt dig at spilde?"

På fredagen på Black Friday havde El Salvador allerede købt 100 bitcoins efter bevægelsen af MicroStrategy, et offentligt ejet selskab, der har flest bitcoins i verden. Michael Saylors firma investerede yderligere 414,4 millioner dollars i bitcoin.

Læs mere:

  • Valutaen falder 85% siden oprettelsen, og du investerer i den
  • 5 shitcoins for ikke at investere
  • Inflation: Hvis dyret løber, fanger det, hvis det bliver, spiser dyret

Indhold Bloodbath: Bitcoin styrtdykker til $42.000, altcoins smelter til tocifrede dukkede først op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.