Nøgen, nøgen med hånden i lommen i NFT – det nye modeforslag i metaverset

mode i metavers

Interessen for metaverset, et miljø genereret af konvergensen af virtuelle verdener, augmented reality og internettjenester, er eksploderet i de seneste måneder.

Ved at tilbyde en kollektiv virtuel oplevelse har metaverset introduceret nye muligheder for skabere, spillere og kunstnere, som kan repræsentere et årligt indtægtsmarked på mere end 1 billion dollar, ifølge Grayscale i en rapport tidligere på året.

For at tilføje stil og elegance til den virtuelle verden af metaverset, er nogle virksomheder i modeindustrien ved at sætte deres shows op i det digitale rum. Hvad der kan virke som forbrugernes trang til The Sims-karakterer, påvirker nu ikke kun den virkelige verdens økonomi, men også miljøet.

Forstå bedre, hvordan modeindustriens nye forslag i metaverset har erobret catwalks rundt om i verden, inklusive i Brasilien.

digitale catwalks

Konceptet med digital og 3D mode har udfordringen med at vise, at der er plads til at bygge en hurtigere og mere bæredygtig beklædningsindustri.

Virksomheder kaldet digitalt modehus, ansvarlige for 3D-kollektionerne fra nogle af de store mærker (Prada, Gucci, Adidas og Puma) reducerer den tid, det tager at fremstille et fysisk stykke, som nu kan justeres uden behov for nye snit eller sømme , hvilket letter produktionen af pilotdele.

Derudover giver digital mode dig mulighed for at have færre produktionsfejl og skabe mere selvsikker stykker til offentligheden, hvilket øger mangfoldigheden af produkter og modeller uden at øge produktionen af dine prøver. Dette gør hele processen mere bæredygtig, da antallet af unødvendige prøver reduceres.

"Hol blev skabt for at løse to problemer i modeindustrien, som er overproduktionen af tøj og den kreative begrænsning," sagde Bernardo Nery, relationschef hos det brasilianske digitale modehus Hol Studio , i et interview med Cointimes. Det tilføjer endda:

”Så hvis virksomheder i dag stopper med at producere tøj, ville menneskeheden stadig have 20 år med nyt tøj – så man kan have en idé om, hvor meget mere tøj der produceres, end vi forbruger. Efterhånden som forbruget optimeres, ændrer trends sig, og dette tøj bliver forældet og gammelt, og deres destination er lossepladsen, ellers vil de blive forbrændt. Derudover er modeindustrien, hvad angår skabelse, i hænderne på omkring 20 virksomheder, og resten kopierer bare ”.

Spild af tøj, data

Som sådan tilbyder virksomheder, der arbejder med digital mode, et alternativ til online shoppingadfærd, der høster massivt afkast og lammer modemærker, der som et resultat kæmper for at kontrollere deres varelager.

Slutningen på fast fashion?

Zara er en spansk virksomhed, der allerede er meget kritiseret for sine berømte skandaler, der involverer sager om slavearbejdere og dårlige arbejdsforhold. I øjeblikket forsøger hun at forløse sig selv med offentligheden. Mærket er blevet en reference inden for teknologiinvesteringer, der allerede arbejder med filtrerede data for at anbefale kollektioner og digital mode, som letter produktionen af produkter, i prototyping og udviklingsstadier af virksomhedens aktiviteter.

Det er interessant at bemærke, at selv fabrikker i Kina, som er desperate efter at øge deres produktion, allerede arbejder med 3D-visualiseringssoftware og allerede gør brug af denne teknologi til forudsalg af deres samlinger, før de tester stykket.

En succesfuld case her i Brasilien er firmaet Movin fra Rio de Janeiro, som ved hjælp af den digitale proces formåede at reducere tiden til at pilotere delen fra 30 dage til 1 til 2 dage, mens dens selvsikkerhed (hitrate-indeks) i indsamlingssalg) stiger fra 15 % til 55 %.

Derudover, som Nery fortalte Cointimes, danner modehuse i Brasilien partnerskaber for at skabe hurtigere og mere kreative løsninger til modescenen her i landet. Ifølge ham gik vi efter brasilianske partnere, inklusive De-fash, den første digitale modemarkedsplads i Brasilien. De bekræftede, at brasilianere kan lide meget besiddelse, og det er derfor, de udviklede Burning Shoes – en NFT-sneaker”.

Mode i metaverset har erobret en haj
Caito Maia, grundlægger af Chilli Beans og oplægsholder på Shark Tank ved hjælp af den brændende sko – Kilde: De-fash

Ifølge Nery er 3D stadig den vigtigste indkomstmodel for virksomheden i denne sektor, men da der stadig er lang vej igen i denne markedsniche, vil der stadig opstå nye muligheder og begivenheder.

Den metaverse mode eller den metaverse mode

For nylig annoncerede UNXD-platformen, som er bygget på Polygon-netværket, og Decentraland, en virtual reality-platform bygget på Ethereum blockchain, at de planlægger at tilbyde en metaverse modeuge med runwayshows, pop-up-butikker og afterparty i marts.

Arrangementet, Decentralands første, finder sted fra den 24. til den 27. marts. Showet vil give brugerne mulighed for at se mode i et virtuelt miljø og købe tøj til deres avatarer online.

I et søndags-tweet bad Decentraland designere, brands og fashionistas om at have deres virtuelle kollektioner klar til at optræde i metaverset.

I september arbejdede UNXD sammen med det italienske couture-mærke Dolce & Gabbana for at lancere sin NFT-kollektion, Collezione Genesi, som indtjente cirka 5,65 millioner dollars i ét salg.

Dette viser, at den voksende interesse for metaverset ikke kun er indfaldet hos dem, der lever med NFT'er i lommen, men også et nyt økonomisk og miljømæssigt forslag til traditionelle sektorer af økonomien, såsom modeindustrien.

Læs mere:

  • I stedet for STF kunne blockchain mægle konflikter mellem indfødte og landboere
  • NFT'er og deres værdi for kunstverdenen
  • NFT og Metaverse-markedet kan overstige R$1,5tr i 2030, ifølge Morgan Stanley

Indhold Pelado, nøgen med hånden i lommen i NFT – det nye modeforslag i metaverset dukkede første gang op i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.