DeFi-projekter starter og løber væk med millioner

PeckShield, et blockchain-sikkerhedsfirma, har advaret investorer om to projekter, der for nylig kan have anvendt exit-svindel.

Som en af de mest velrenommerede virksomheder på kryptosikkerhedsmarkedet advarede PeckShield sine følgere om to DeFi-projekter denne mandag (27), som efter alt at dømme fik et hit og flygtede med store mængder af deres brugere.

MetaDAO forsvinder med millioner i ETH

MetaDAO, som kaldte sig " DAO'ernes DAO ", hævdede at bygge et nyt univers i DeFi-sektoren med DFV som sit oprindelige token.

På trods af at initiativet ikke indtog en fremtrædende plads på markedet, lykkedes det projektet at stjæle 800 Ethereum (ETH), mere end $3,2 millioner til den nuværende pris, i en svigagtig ordning, ifølge PeckShield.

Virksomheden hævder også, at MetaDAO-udviklere overførte brugernes midler til Tornado Cash, en protokol, der giver mulighed for at skjule transaktioner foretaget på Ethereum-netværket.

  • Hvad syntes du om denne nyhed Kom og tal om den i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

Adskillige tweets lavet af projektet på dets officielle profil er blevet slettet, og dets hjemmeside er nede, hvilket giver endnu flere tegn på, at et exit-svindel har fundet sted. På trods af påstandene og mistænkelig aktivitet har DVF-tokenet akkumuleret et fald på kun 4,7% i de sidste syv dage, ifølgeCoinGecko .

MetaSwap er også anklaget for svindel

Et andet projekt, der skal observeres af PeckShield som fupnummer, er MetaSwap. Efter sigende flygtede udviklerne med 1.100 enheder Binance Coin (BNB), mere end $600.000 til den nuværende pris.

I dette tilfælde blev Tornado Cash også brugt til at skjule, hvilke adresser det stjålne beløb blev sendt til. Siden opsigelsen er alle projektkonti på sociale netværk blevet deaktiveret.

Afslut swipe i DeFi

DeFi-sektoren er vokset mere og mere i adoption og investering og er blevet et mål for forskellige kriminelle grupper. Ifølge data fra DEX DeFiYield-aggregatoren har svindel i denne sektor allerede akkumuleret et tab på mere end 2,5 milliarder USD for investorer.

Exit-svindel, også kendt som "tæppetræk", er en af de aktiviteter, der bruges mest af disse kriminelle, sammen med hackere, der angriber forskellige protokoller, der har til formål at stjæle midler.

I en exit-svindel opretter udviklere en kryptovaluta eller et projekt og kunstigt oppuster dens pris og vækst, hvilket tiltrækker nye brugere og investorer. Når værdiansættelsen og buy-in når et betydeligt antal, udfører skabere store salgsordrer, hvilket presser aktivets pris ned og går væk med store overskud.

I Brasilien kollapsede Mutt Finance, som forsøgte at blive det største brasilianske memeco, mere end 80 % efter at have været udsat for anklager om exitkup. I de seneste uger var SQUID-tokenet det største højdepunkt i denne henseende.

Inspireret af Netflix Round 6-serien vandt kryptovalutaen 70.000% på kun en uge, men faldt til næsten nul efter beskyldninger om at være et bedragerisk projekt.

Sagen vandt så meget berømthed, at Binance, verdens største kryptovalutabørs, begyndte at undersøge sine udvikleres bevægelser.

Artiklen DeFi Projects Take Off and Run With Millions blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.