Kinas digitale valuta er en trussel, siger chef for UK Intelligence Service

Kinas digitale valuta

Lederen af Government Communications Headquarters (GCHQ), en af de tre store efterretningstjenester i Storbritannien, har udtrykt bekymring over Kina og dets digitale valuta .

Sir Jeremy Fleming hævdede, at det eksisterende kinesiske CBDC kunne bruges til at indsamle oplysninger fra brugere og, hypotetisk, til at kontrollere og filtrere (censurere) globale transaktioner.

Hvad britisk efterretningstjeneste siger om kinesisk digital valuta

Sir Jeremy Fleming, leder af GCHQ, et af Storbritanniens største efterretningstjenester, advarede om mulige negative effekter på globale transaktioner i forbindelse med vedtagelsen af den digitale yuan .

Fleming sagde, at hvis valutaen skulle udvides til andre lande, og andre institutioner eller enkeltpersoner ville bruge den som kineserne, kunne det have en negativ effekt på det finansielle systems sundhed. Han sagde:

"Hvis det implementeres forkert, giver det en fjendtlig stat mulighed for at overvåge transaktioner. Dette giver dem muligheden (…) til at være i stand til at udøve kontrol over, hvad der foregår i disse digitale mønter."

GCHQ har et ansvar for at beskytte Storbritanniens informationer og koordinere landets cyberforsvar i tilfælde af et angreb.

Kinas digitale valuta ved vinter-OL i Beijing

Fra den 4. til den 20. februar 2022 finder De Olympiske Vinterlege i Beijing (2022 Vinter-OL) sted.

Premiere på kina digital valuta ans beijing OL

Kina har allerede annonceret, at det har til hensigt at bruge sin nye digitale valuta som en alternativ betalingsmetode til spil.

Dette kan betyde, at udlændinge også skal installere og bruge digitale Yuan-punge til at betale for varer og tjenester i løbet af begivenhedsperioden.

Sir Jeremy Flemings bekymring skyldes primært, at Kina allerede er det mest avancerede land i udviklingen af en CBDC (Central Bank Digital Currency), mens andre lande kun har relaterede projekter.

Han hævder, at Kina investerer massivt i teknologi, åbent og hemmeligt. Dette rejser spørgsmål til bekymring omkring driften af digitale valutaer i en digital kontekst, der stadig er lidt undersøgt og kendt.

"Der mangler stadig en struktur til at styre denne type valuta globalt, og Beijing har ikke vist nogen intention om at samarbejde med andre lande om dette spørgsmål." Fleming fremhævede dog vigtigheden af åben handel og samarbejde mellem de to nationer.

Digitale valutaer kontrolleret af centralbanker kan være et problem

Oprettelsen af centralbankers digitale valutaer (CBDC'er) er en direkte reaktion på den teknologiske udvikling af det monetære og finansielle system, der fremmes af fremkomsten af Blockchain og stigningen i popularitet af Bitcoin og andre decentraliserede digitale aktiver.

Med fremkomsten af blockchain var enkeltpersoner i stand til at finde et alternativ til penge kontrolleret af centralbanker, regeringer, store private banker og andre finansielle virksomheder, der havde kontrol over det finansielle marked.

Folk formåede at finde suverænitet for deres penge, uden at skulle stole på mellemmænd, i et netværk, der ikke støttes af tillid til centrale organer, men til et sæt programmerede (protokol) og distribuerede regler.

I den politiske og økonomiske historie er der talrige tilfælde af magtmisbrug fra regeringer og centralbanker.

Overvågning, indefrysning af konti og midler, konfiskation af ejendom, tab af købekraft på grund af inflationspolitik, opkrævning af misbrugsskatter direkte ved kilden, international spionage, neutralisering af ressourcer mv.

Decentraliserede digitale protokoller som Bitcoin , Ethereum , Monero og Nano tilbyder specifik beskyttelse mod disse problemer. De er umulige at konfiskere og censurere, medmindre angriberen har de private nøgler, der åbner krypteringen på netværket.

Eksistensen af disse protokoller truer centralbankernes kontrol, som, uvillige til at give afkald på den kontrol, begyndte at udvikle en digital valutateknologi med den hensigt at "konkurrere" med de decentraliserede digitale penge, men det er helt andre ting.

Formålet med kryptovalutaer er ikke bare at være digital valuta, men at være decentraliseret og sikker digital valuta . Det sker ikke i CBDC'er som den digitale yuan i Kina, som ikke kun forbliver centraliseret, men tilbyder endnu mere kontrol, overvågning og regeringsmagt over folks finanser og rigdom.

I autoritære regeringer, såsom kineserne, gennem KKP (Kinas Kommunistiske Parti), er denne kontrol endnu mere alvorlig.

Den kinesiske regering kan bogstaveligt talt mindske balancen i pengepungen hos mennesker, der ikke adlyder dens diktatoriske love.

Den britiske efterretningschefs bekymring er, at denne kontrol kan udvides til andre lande rundt om i verden med afslutningen af vinterlegene.

Kinas digitale valutaindhold er en trussel, siger chefen for den britiske efterretningstjeneste først dukkede op i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.