$5 milliarder i kryptovalutaer handles af mere aktive investorer hvert år, ifølge rapport

Russiske Bitcoin-investorer

Omkring 5 milliarder dollar (350 milliarder russiske rubler) i kryptovalutaer skifter hænder i Rusland hvert år, sagde landets centralbank i sin nyligt offentliggjorte "Overview of Financial Stability"-rapport.

Men risiciene forbundet med kryptovalutamarkedet for landets finansielle stabilitet er i øjeblikket lave, fordi de for det meste er isoleret fra det konventionelle finansielle system, hedder det i rapporten.

"Ifølge nogle indirekte skøn er russiske digitalvalutainvestorer blandt de mest aktive på markedet"

, sagde rapporten.

Rusland er et af de største markeder for Binance, verdens største cryptocurrency-mægler, og også ifølge rapporten er antallet af russiske brugere på andre globale handelsplatforme stigende.

Russiske regulatorer frygter dog stadig, at den voksende interesse for Bitcoin kan blive en risiko for Ruslands finansielle stabilitet. "Bitcoin og andre digitale valutaer understøttes ikke af noget, investeringer kan gå tabt på grund af prisvolatilitet, svindel eller cybertrusler," hedder det i rapporten.

For landets myndigheder tillader anonymiteten af kryptovalutaer deres brug i forbrydelser såsom hvidvaskning af penge, narkotikahandel og finansiering af terrorisme, hvilket frustrerer regulatorernes bestræbelser på at forhindre disse aktiviteter.

En anden risiko for Ruslands finansielle stabilitet er, at folk kunne lægge nogle af deres opsparinger i decentraliserede digitale valutaer, et problem svarende til, når forbrugere foretrækker udenlandsk valuta frem for indenlandske for at spare penge , hedder det i dokumentet.

Rapporten nævner også bekymringer om energiforbruget i cryptocurrency-mineprocessen, som "påvirker klimaet negativt".

Rapporten, der citerer en undersøgelse fra juli af Ruslands største banker, giver ikke detaljer om typerne af transaktioner, eller hvordan banker identificerer dem, der er relateret til kryptovalutaer. Dokumentet tilføjer også, at russiske myndigheder overvåger markedet for nye trusler.

Rusland vil væk fra dollarstandarden

På trods af at have kigget nærmere på kryptovalutamarkedet i den udgivne rapport, ser den virkelige trussel mod Rusland ud til at være amerikanske sanktioner. Hvorimod Aleksandr Pankin, Ruslands viceudenrigsminister, i oktober gentog landets planer om at reducere den amerikanske dollars andel af Ruslands internationale reserver og dens anvendelse i aftaler med udenlandske partnere.

Pankin sagde, at ministeriet ikke udelukker muligheden for at erstatte den amerikanske dollar med "nogle digitale aktiver" sammen med andre valutaer:

"Det er muligt at erstatte den amerikanske dollar med andre valutaer, nationale og regionale, samt nogle digitale aktiver på lang sigt."

Pankin tilføjede, at en sådan udskiftning ville kræve betydelig regeringsindsats, herunder genopbygning af etablerede modeller for samarbejde mellem jurisdiktioner og virksomheder, samt skabelse af nye mekanismer for nye afviklingssystemer.

Læs mere:

  • Selv den ældste mønt i verden er ved at dø, hvad bliver der af den ægte?
  • Bitcoin overgår PayPal i overført værdi
  • Tredje rigeste mand i Mexico anbefaler "køb bitcoin nu"

Indholdet på 5 milliarder dollars i kryptovalutaer handles af mere aktive investorer hvert år, ifølge en rapport, der først udkom i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.