Sérgio Moros økonom kalder Bitcoin "kollektiv sindssyge"

Sergio Moros økonom om Bitcoin

Valgt af tidligere dommer Sérgio Moro til at hjælpe ham i økonomiske spørgsmål i hans kandidatur, dukker økonomen Affonso Celso Pastore, som hjalp diktaturet ved at præsidere over centralbanken i 1980'erne, op igen og angriber voldsomt bitcoin og kryptovalutaer.

I et interview med O Antagonista kritiserede Affonso Pastore ubegrundet kryptovalutamarkedet i lørdags. Den tidligere tjener for diktaturet sagde, at han ikke kan forstå " hvad fanden folk har i tankerne " for at købe kryptovalutaer.

Kryptovalutaer er vanvid for Moros økonom

Sérgio Moros økonom forsøgte at forklare, hvad en kryptovaluta var, men det lykkedes kun at forklare, hvad den ikke var.

"Hvad er cryptocurrency? Først og fremmest er det ikke et aktiv, det har ingen iboende værdi, det er simpelthen en flygtigt ting, det bruger en gigantisk mængde energi… Jeg synes, det her er vanvittigt. ” – sagde Pastore i en vred tone.

Den juridiske definition af en innovation som bitcoin kan stilles spørgsmålstegn ved, men kritikken af indre værdi og energiforbrug er skrøbelig og usand.

Guld har ingen iboende værdi og ikke engang den reelle (BRL), som Ludwig von Mises ville sige: ”Værdi er ikke iboende. Det er ikke i ting og forhold, men i faget, der vurderer dem.”.

Er Bitcoin et ubrugeligt spild af energi?

Pastore kritiserer også kraftigt energiforbruget af kryptovalutaer og viser, at han virkelig ikke kender emnet, og alligevel har han den frækhed at kommentere på emnet. Nogle kryptovalutaer, såsom Nano , bruger mindre energi end det traditionelle banksystem og har egenskaber, som forbrugeren ønsker, såsom decentralisering.

Faktisk bruger selv bitcoin, med minedrift, mindre energi end det traditionelle banksystem, som vist af en Galaxy Digital-undersøgelse om netværkets anslåede årlige udgifter :

Banksystemets og Bitcoins energiforbrug

Det tæller ikke Bitcoins skalerbarhedslag såsom Lightning Network – som understøtter millioner af transaktioner for en brøkdel af den brugte energi – og parallelle netværk såsom sidekæder.

Affonso går videre og hævder, at bitcoins strømforbrug er ubrugeligt.

" Kryptovalutaen er et kollektivt sindssyge , som koster verden, set ud fra et ubrugeligt energiforbrug, og koster Brasilien, og vi er lige ved begyndelsen af kryptovalutabølgen, der allerede koster 6 milliarder dollars om året."

Med hensyn til nytten af energiforbrug forstod Pastore ikke, at bitcoin bruger energi netop for at beskytte sine brugere mod diktaturer, inflationsprocesser udløst af statsvalutaer og mod delvise dommere, der bruger den offentlige maskine til politisk forfremmelse.

Faktisk tjente Affonso i Brasiliens centralbank mellem august 1983 og august 1985 under militærdiktaturet. Din arv? Han efterlod brasilianere med en akkumuleret inflation på over 220% om året .

Pastore angriber brasilianere, der køber kryptovalutaer

Den tidligere statsbureaukrat angreb udover åbenlyst at lyve for O Antagonistas publikum mindst 5% af den brasilianske befolkning og kaldte dem "små drenge" i en nedsættende tone.

"Det kræver en enorm mængde energi, jeg mener, for de små drenge her at lege med at købe og sælge kryptovaluta, Brasilien bruger 6 milliarder dollars."

I Pastores bevidsthed er han mere i stand til at bestemme, hvor brasilianere skal allokere deres ressourcer end forbrugeren selv. En farlig tanke, som i sidste ende førte til oprettelsen af Sovjetunionen og millioner af menneskers død af sult.

Det er ikke bureaukraten, der skal allokere ressourcerne, men markedet (den gruppe af individer, der stemmer med deres egne penge). Det frie marked beslutter sig for at købe 6 milliarder dollars i kryptovalutaer , da brasilianere ikke har tillid til selve statens valuta.

Den platoniske statsdemiurg kan i sin omhyggelige planlægning og økonometriske ligninger ikke forudsige alle individers vilje, endsige forstyrrende innovationer som bitcoin. I demiurgens sind skal han beslutte, hvad der er nyttigt forbrug, og hvad der ikke er. Er en The Antagonist-video nyttig? Og fra MBL? Og en eller anden humorist, der kritiserer regeringen?

I forhold til økonomernes kaliber i den næste valgstrid, vil det være ENDEN PÅ DET VIRKELIGE ? Hvis du bekymrer dig om sundheden for dine investeringer og den rigdom, du vil efterlade til din familie, kan du ikke negligere, hvad der sker med Brasiliens økonomi.

Det virkelige vil ikke vare evigt, uanset hvad enhver statsøkonom tror. I Brasiliens historie var der 7 gange, at brasilianere vågnede op med deres penge værd støv. Vil du være forberedt, når dette sker igen?

Forstå alt, hvad du behøver at vide om END OF THE REAL i en gratis live-serie den 2., 3. og 4. december. Tilmeld dig og garantere din plads ved at klikke her .

Sergio Moros Economista-indhold kalder Bitcoin "kollektiv sindssyge" dukkede først op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.