Privilegerede sælgere tjener mere på NFT'er, siger undersøgelse

Med NFT'er, der vokser i popularitet i 2021, har blockchain-baserede digitale genstande designet til at være unikke indtil videre flyttet 26,9 milliarder dollars i kryptovalutaer.

Dataene stammer fra en Chainalysis-undersøgelse om kryptomarkedet og salget af NFT'er. Ifølge blockchain-dataplatformen, som sigter mod sikkert at øge forbrugernes adgang til kryptovalutaer, har brugere indtil videre i 2021 sendt kryptovalutaer til en værdi af mindst 26,9 milliarder dollars til ERC-721 og ERC-1155 kontrakterne, de to typer Ethereum smart kontrakter forbundet med markeder og indsamlinger af ikke-fungible tokens (NFT).

Kilde: Chainalysis

Undersøgelsen viser, at der har været betydelige stigninger i det samlede sendte beløb og den gennemsnitlige transaktionsstørrelse, hvilket tyder på, at NFT'er som en aktivkategori vinder værdi, efterhånden som de tiltrækker nye brugere.

Der er også et bemærkelsesværdigt højdepunkt, der starter i den sidste uge af august, som ser ud til i høj grad at være drevet af udgivelsen af ​​en ny kollektion af den populære NFT-skabergruppe Bored Ape Yacht Club.

  • Hvad syntes du om denne nyhed Kom og tal om den i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

De fleste brugere køber NFT'er på dedikerede markeder, ligesom de køber konventionelle kryptovalutaer på en børs. Mange NFT-markeder, såsom OpenSea, har ikke brugernes NFT'er for dem, men giver i stedet brugere mulighed for at overføre NFT'er direkte mellem deres egne tegnebøger – på denne måde ligner disse markeder decentraliserede eller P2P-børser. Andre, som Dapper Labs, tager sig dog af forældremyndigheden på vegne af brugerne.

Det er værd at huske på, at OpenSea- platformen er den mest populære med en bred margin, med mere end $16 milliarder i kryptovalutaer modtaget indtil videre i 2021.

Mest populære NFT-kollektioner blev handlet mellem marts og oktober 2021. Kilde: Chainalysis

CryptoPunks, som kom på markedet i 2017, et godt stykke tid før den nuværende NFT-dille, var den mest populære samling i hele den undersøgte periode med mere end 3 milliarder USD i transaktionsvolumen siden marts 2021.

"Interessant nok ser vi nogle samlinger, der har oplevet korte, men store stigninger i transaktionsaktivitet uden nogensinde at opnå konsekvent popularitet. For eksempel så Hashmasks over $380 millioner i transaktionsværdi i ugen den 4. juli 2021″.

I ingen anden uge i den undersøgte periode så samlingen mere end $95,7 millioner, og dens gennemsnitlige ugentlige transaktionsvolumen for hele den analyserede periode var lige under $21 millioner. Lignende mønster med Bored's Yacht Club.

NFT-brugere i verden

Undersøgelsen analyserede også webtrafikdata for populære NFT-markedspladser for at finde ud af, hvor størstedelen af ​​NFT-brugere i verden er placeret. Det, der blev opdaget, var en stor blanding af internetbesøg på tværs af flere regioner, med Central- og Sydasien, Nordamerika, Vesteuropa og Latinamerika førende.

Tallene tyder på, at NFT'er, ligesom konventionel kryptovaluta, har opnået global popularitet, og ingen region har tegnet sig for mere end 40 % af de månedlige webbesøg siden marts 2021.

Som det mest populære NFT-marked kan analyse af brugeradfærd på OpenSea fortælle dig meget om den samlede vækst af NFT. Mere end 6.000 NFT-samlinger på OpenSea har gennemgået mindst én transaktion, inklusive køb, salg eller mint.

Tendensen er, at aktiviteten stiger yderligere på markedet, da antallet af aktive NFT-afgifter – som i undersøgelsen blev defineret som dem, der har været igennem mindst én transaktion i en given uge – er steget markant siden marts 2021.

"Væksten begyndte at stige hurtigt i juli 2021, støt stigende gennem oktober. Antallet af aktive NFT-samlinger toppede med over 2.300 i ugen den 24. oktober 2021, et fald fra kun 193 i begyndelsen af ​​marts. Analyse af webtrafik viser, at USA er ansvarlig for flere OpenSea-brugere end noget andet land."

NFT-handel er mere fokuseret på detailhandel

Langt de fleste NFT-transaktioner er detailhandel, hvilket betyder mindre end $10.000 i kryptovalutaer. Større NFT-transaktioner bliver mere og mere almindelige. Fra ugen den 31. oktober 2021 repræsenterede NFT-transaktioner mellem $10.000 og $100.000 i kryptovaluta allerede 19% af alle NFT-transaktioner, sammenlignet med kun 6% i begyndelsen af ​​marts.

Med et gennemsnitligt antal på knap 500 om ugen udgør transaktioner på institutionsstørrelse et godt stykke under 1 % af alle overførsler.

Institutionelle transaktioner (over $100.000) tegner sig for 26% af aktiviteten, mens detailhandlen tegner sig for 11%. Dataene viser, at NFT-markedet er meget mere detailorienteret end det traditionelle kryptovalutamarked, hvor detailtransaktioner repræsenterer en ubetydelig del af hele transaktionsvolumen.

NFT investor performance

Mange investorer investerer i NFT, fordi de tror på høje afkast – uanset om de er under prægningsprocessen eller køber dem fra en anden bruger – og sælger dem senere med fortjeneste.

Undersøgelsesdata tyder på, at NFT'er dog langt fra er en sikker investering. OpenSea-data viser, at kun 28,5 % af NFT'er købt under udmøntning og derefter solgt på platformen resulterer i en fortjeneste. At købe NFT'er på andre brugeres sekundære marked og lancere dem, fører dog til 65,1% fortjeneste det meste af tiden.

succesfuld salgstaktik

Meget af eksponeringen for samleobjekter kommer fra mund til mund i samfundet. Mange NFT-projekter findes på Discord, de bliver tråde af diskussioner, der varer i dagevis på Twitter. De fleste NFT-skabere begynder typisk at promovere nye projekter længe før de første aktiver frigives, og samler en kerne af dedikerede følgere, som hjælper med at promovere det tidligt.

Der er også fællesskabsfordele, da NFT-skabere vil belønne disse dedikerede følgere ved at tilføje dem til en "hvid liste", så de køber nye NFT'er til en meget lavere pris end andre brugere under oprettelsesbegivenheder.

Whitelisten er ikke kun en nominel belønning – den giver sig udslag i dramatisk bedre investeringsresultater. OpenSea-data viser, at brugere, der hvidlister og senere sælger deres nyoprettede NFT, tjener en fortjeneste 75,7 % af tiden mod kun 20,8 % for brugere, der gør det uden at blive hvidlistet.

Ikke kun det, men dataene tyder på, at det er næsten umuligt at tjene for store afkast på møntkøb uden at blive hvidlistet.

Diagrammet nedenfor opdeler salget af nyligt prægede NFT'er i intervaller baseret på det ROI, som samleren tjente, udtrykt i multipla af den oprindelige investering, med samlere på tilladte liste, som købte under prægning, sammenlignet med dem, der ikke gjorde det.

Kilde: Chainalysis

"Samlet set resulterer 78 % af salget fra ikke-børsnoterede NFT-købere efterfølgende i et tab ved videresalg, hvor 59 % resulterer i et tab svarende til eller mindre end 0,5 gange den oprindelige investering. På den anden side resulterer 78 % af hvidlistede køberes salg i en fortjeneste, hvor 51 % tjener 2x eller mere af den oprindelige investering,” siger undersøgelsen.

Undersøgelsesdataene er klare: hvidlisten giver en betydelig økonomisk belønning til dem, der spiller en rolle i NFT'ernes succes, og så deres tidlige samfundsvækstbestræbelser.

Men hvis du ikke er på hvidlisten, er det væsentligt sværere at tjene penge efter at have købt en nyoprettet NFT. Husk selvfølgelig, at disse tal ikke repræsenterer NFT'er, der blev opfundet, købt og aldrig videresolgt.

"Det er muligt, at nogle af disse NFT'er vil blive solgt og i sidste ende give en fortjeneste i fremtiden, hvilket betyder, at tallet på 28,5% – der repræsenterer NFT'er opfundet og derefter solgt med fortjeneste – kan stige over tid," afslutter søgningen.

Privilegerede sælgere tjener mere på NFT'er, siger forskning blev først set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.