"Kuppet er her, hvem vil falde for det" endte med at blive et meme på internettet, men det ender også med at give en vigtig lektie for investorer til at holde sig opmærksomme på de projekter, som de beslutter sig for at investere i, engagere sig i eller ca. de forholdsregler, der bør tages for ikke at falde for svindel og forbedre sikkerheden for dine aktiver.
I denne årsafslutningsstemning og retrospektiver lister vi nogle svindelnumre, der fandt sted i 2021 med den hensigt, at de tjener som en påmindelse og opmærksomhed, så de samme fejl ikke begås "i året, der bliver født".
1 – Tokens med begrænset nytte går til nul
Dette er måske det mest klassiske eksempel på et kup på cryptocurrency-markedet og havde en særlig glød i 2021 med massiviseringen af play-to-earn NFT-spil i metaversen .
Dette skyldes, at de fleste af disse spil har deres egne tokens, hvis brug er begrænset til selve spillet, men som er åbne for handel på det spekulative marked.
Med en sådan specifik og begrænset anvendelighed, i tilfælde hvor spil afbrydes, eller hvor holdet vilkårligt beslutter at genstarte med et nyt token, hvilket gør det gamle ubrugeligt, kan det nuværende token gå til nul .
Og ja, det sker med skræmmende hyppighed. Cryptomines-sagen var blot den seneste af dem.
Endnu mere skræmmende er det at se, at ETERNAL- tokenet, mens jeg skriver denne artikel, stadig handler med $2,40 , efter at have set en stigning på +25 % i de sidste 24 timer.
Også selvom tokenet helt vil miste sin anvendelighed i løbet af få dage.
2 – Den velvillige kontofidus, der vil fordoble dine kryptovalutaer
En anden fidus, der også er ved at blive forældet, men vi ser stadig nogle tilfælde af, at folk bliver ofre, er den velvillige kontofidus, der lover at fordoble Bitcoin s (eller enhver anden kryptovaluta) for brugere, der sender X-beløb til en kontospecifik.
Mekanikken er meget enkel. En indflydelsesrig konto, der har arbejdet på at få en vis indflydelse, eller som er blevet hacket af svindlerne, oplyser en adresse og lover, at alle beløb, der sendes til den, vil blive returneret til den oprindelige konto i dobbelt .
Folk sender det, men "overraskende nok" får de det aldrig tilbage.
3 – Phishing, måske den værste af dem
Phishing-svindel er måske den sværeste at undgå, med adskillige tilfælde rapporteret, herunder cybersikkerhedseksperter, der har set sig selv som ofre.
Phishing er en cyberkriminalitetsteknik, der bruger bedrageri, tricks eller bedrag til at manipulere mennesker og indhente fortrolige oplysninger.
Dens navn er baseret på det engelske ord: fishing, som betyder at fiske.
Svindleren placerer lokkemad med den hensigt at lokke ofrene.
I tilfælde af kryptovaluta er det meget almindeligt at oprette falske domæner til tegnebøger eller hjemmesider, der kræver et login med en privat nøgle (seed), som garanterer adgang og fuld kontrol over ofrets midler.
Vi rapporterer for eksempel en sag, hvor de brugte en falsk link, med en betalt reklame på google, for metamask tegnebog – hvilket er en browser udvidelse, der garanterer adgang til flere netværk og protokoller såsom Ethereum og Binance Smart kæde.
Der er adskillige tilfælde af phishing med spil for at tjene spilsider eller decentraliserede platforme såsom Pancakeswap , børser osv.
For at undgå phishing skal du altid dobbelttjekke domænet, linket og appen, hvor du indtaster dine private nøgler og personlige oplysninger.
Det kan også hjælpe at have websteder gemt i favoritter, men dobbeltkonferencer anbefales stadig.
Læs mere:
Lær, hvordan du undgår pyramider, svindel og andre fupnumre
5 shitcoins for ikke at investere
Indholdet "Kuppet er der, hvem vil falde"; 3 mest almindelige svindelnumre i 2021 dukkede først op i Cointimes .