IMF forstærker advarsel om Bitcoin -brug: "betydelige risici"

IMF forstærker advarsel om Bitcoin -brug: “betydelige risici”

Lørdag (28) forstærkede Den Internationale Valutafond (IMF) en advarsel om brugen af ​​Bitcoin som et lovligt betalingsmiddel, efter at have offentliggjort en artikel i juli, har organisationen nu lagt en tekst på Twitter, hvor den forstærker den kryptoaktive “private ”Da Bitcoin har betydelige risici, og at det ikke anbefales at anvende dem som national valuta. Ifølge IMF kan nogle lande forsøge at tage denne “genvej” til at vedtage kryptovaluta som et lovligt betalingsmiddel med begrundelsen for, at det vil have en sikker effekt, med let adgang og billige transaktioner, men organisationen mener, at i de fleste tilfælde, risici og omkostninger opvejer de mulige fordele.

“Kryptoaktiver er tokens udstedt fra privat form gennem kryptografiske teknikker og navngivet i sin egen regningsenhed. Dens værdi kan være ekstremt flygtig. Bitcoin toppede for eksempel på 65.000 dollar i april og faldt til mindre end halvdelen af ​​det beløb to måneder senere. ”

fejl

IMF’s påstand er vildledende, da Bitcoin er den eneste offentlige, gratis og gennemsigtige valuta med et begrænset udbud, der er tilgængeligt for alle rundt om i verden, og der er ikke pålagt brugen af ​​det. Indtil du forstår dens arkitektur, vil mange ikke kunne se dens betydning i økonomien. IMF oplyser, at ved at give en “kryptoaktiv” (kryptovaluta) status som lovligt betalingsmiddel, bliver alle nødt til at acceptere det som betalingsmiddel, på samme måde som hvad der sker med fiat -penge udstedt af centralbanken, og hvis lande vedtager love, der tilskynde til brug af kryptokurver som officiel valuta, ville daglige køb være obligatoriske. Denne erklæring er langt fra virkeligheden, et klart eksempel er i El Salvador, der for nylig vedtog Bitcoin som et lovligt betalingsmiddel, og det er eksplicit i loven, at brug og accept ikke er obligatorisk.
“Det er svært for kryptoaktiver (kryptovaluta) at blive pålagt i lande, hvor inflation og valutakurs er stabil, og som har pålidelige institutioner, herunder i relativt mindre stabile økonomier, er brugen af ​​internationalt anerkendte reservevalutaer som dollar eller euro, mere attraktivt end at indføre en kryptoaktiv “, sagde IMF. Alene i 2020 steg den amerikanske pengemængde med 24%, ifølge Fed -data har dollarmængden overskredet de 15 milliarder dollars ved udgangen af ​​2019 til 19,1 milliarder dollars i slutningen af ​​november 2020. Indtil februar 2021 var der en i alt 19,5 milliarder dollar, men derefter blev billioner i offentlige udgifter godkendt af den nuværende præsident Biden.

IMF sagde også, at finansiel integritet også ville lide, kryptoaktiver kunne bruges til hvidvaskning af penge opnået med ulovlige midler, terrorfinansiering og skatteunddragelse, hvilket kan udgøre en risiko for landets finansielle system. På trods af påstanden, ifølge rapporten fra Chainalysis, et blockchain -sikkerhedsforsknings- og analysefirma, kom 2020 kun 0,34% af alle transaktionsmængder i kryptokurver fra kriminelle aktiviteter, den nye procentdel repræsenterer en stor reduktion sammenlignet med 2,1% i 2019.

Endelig sagde IMF, at udvundne kryptokurver, ligesom bitcoin, har brug for en enorm mængde elektricitet for at drive de netværk, der verificerer transaktioner, ifølge dem kan de økologiske konsekvenser af at indføre kryptokurver som national valuta være katastrofale. Faktisk kræver vedligeholdelse af bitcoin-nettet et højt forbrug af elektrisk energi, og det er også en kendsgerning, at bitcoin-nettet får 74% af sin elektricitet fra vedvarende kilder, hvilket gør det til det mest vedvarende-orienterede af enhver anden skala industri. På verdensplan.

Hvis det for IMF er den største risiko, at der ikke er vedtagelse af Bitcoin på grund af disse faktorer, for os blot dødelige er den reelle risiko ved brug af statslige penge uden sikkerhed og den pengepolitik, som vores system er baseret på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.