Hvis bitcoin ikke har brug for banker, skal jeg købe bitcoin -ETF'er?

NYSE -facade ved lanceringen af ​​ETF BITO

Lanceringen af ​​den første amerikanske Bitcoin ETF, ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) hjalp med at drive bitcoin til nye all-time highs.

Dette var en milepæl for kapitalforvaltningsindustrien, hvilket yderligere integrerede Bitcoin i traditionel finansiering.

Et stort spørgsmål, der blev rejst i denne uge, var, om det er værd at købe en bitcoin -ETF, især et, der er knyttet til futures (ikke spot).

Det er det problem, som nogle medlemmer af investeringssamfundet kan have kæmpet med siden fondens lancering tirsdag. Med forventning om, at der er flere sådanne produkter i horisonten, lad os prøve at bedre forstå fordele og ulemper ved at investere i en bitcoin ETF.

En første fordel, især for dem, der ikke har tid eller viden nok til at styre deres investeringer minimalt. Aktivt administreret BITO giver eksponering for bitcoin uden at skulle bekymre sig om "opbevaring" ved hjælp af såkaldte private nøgler og/eller digitale tegnebøger til at gøre det.

På den anden side er den bedste og mest økonomiske måde at eje bitcoin eller anden kryptokurrency direkte på, og alligevel tilbyder traditionelle mæglere relativt lave gebyrer i forhold til administrations- og depotgebyrer, der opkræves af ETF'er.

ProShares ETF viste sig at være den 2. mest omsatte fondslancering på rekord med mere end 24 millioner aktier, der skiftede hænder på 1. dag, og nåede $ 1,2 milliarder i aktiver efter kun 2 handelsdage.

futures

Lederen af ​​SEC (det amerikanske CVM), Gary Gensler, har foreslået, at en futures-linked bitcoin ETF tilbyder bedre investorbeskyttelse end en ETF, der understøttes af spot-kryptokurver.

En vigtig kritik af en bitcoin futures ETF er, at det kan være dyrt at administrere futureskontrakter i forhold til direkte ejerskab.

Futures er kontrakter, der giver køberen eksponering for prisbevægelser på et aktiv, normalt med månedlige udløbsdatoer.

En futures -ETF indebærer omkostninger ved "rullende" kontrakter, der udløber snart i de kommende måneder, og som sandsynligvis vil blive videregivet til slutbrugeren.

Når priserne på en futureskontrakt er højere for futures måneders kontrakter, siges markedet også at være i contango. Det vil sige, at du vil betale mere for at forlade den udløbende kontrakt og indtaste den nye.

På den anden side, når kortere kontrakter koster mere end længerevarende kontrakter, kaldes dette tilbageføring.

Grafer, der eksemplificerer Backwardation x Contango
Bagudvendelse x Contango | Kilde: Cointimes.

For dem, der ikke føler sig trygge ved at gå til en mægler eller eje deres egne private nøgler, kan bitcoin ETF være et godt sted at starte. Men det skal huskes på, at det også har sine omkostninger og risici.

"Veteraner køber ikke" ("Veteraner køber ikke")

På trods af hypen om debut af den første Bitcoin-linkede ETF, planlægger mange dokumenterede kryptoentusiaster ikke at købe den når som helst snart.

Dette skridt var et stort skridt for det traditionelle marked. Men bitcoins centrale mål er stadig at omgå Wall Street og demokratisere den finansielle sektor.

Nogle Bitcoin -fortalere hævder, at ETF'en på visse måder besejrer Bitcoins grundlæggende formål: autonomi og ejerskab.

Cathie Wood fra Ark Investment Management sagde, at hun ikke købte BITO -fonden på sin første handelsdag, fordi hun først vil forstå skattemæssige konsekvenser af ETF -futureseksponeringer først.

På trods af alt dette er det værd at forstærke flere positive punkter til fordel for ETF'er, såsom: du behøver ikke bekymre dig om deres forældremyndighed, lethed i porteføljeplanlægning, den enkle måde at styre investeringer, den involverede sikkerhed (da forældremyndigheden er normalt udført af specialiserede virksomheder), blandt andre punkter.

Sammenfattende er det ikke muligt at sige på en binær måde, om bitcoin ETF er et godt investeringsalternativ eller ikke. Det hele afhænger af din investorprofil, dine intentioner og mål, når du investerer i bitcoin, og din strategi.

Læs mere:

  • Med Bitcoin ETF på bordet påvirker det eksterne scenario det nationale kryptovalutamarked
  • Bitcoin Future: Mulig BTC Creator afslører lovende nye teknologier til kryptovaluta
  • Bitcoin ETF -godkendelser forventes i slutningen af ​​oktober

Indholdet Hvis bitcoin ikke har brug for banker, skal jeg købe bitcoin -ETF'er? optrådte første gang i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.