Hackere tager Renner -butikker ned og kræver 5,4 milliarder dollars for at frigive systemer

Hackere tager Renner -butikker ned og kræver 5,4 milliarder dollars for at frigive systemer

DET Renner, en af ​​de mest berømte tøjbutikker i Brasilien, var offer for et ransomware -angreb, der lammede en del af dets drift. Ifølge billeder delt på internettet og en officiel note, den angreb nedbragte virksomhedens drift på websteder og endda i applikationen.
De første beskeder og billeder om angrebet begyndte at cirkulere på sociale netværk og i Whatsapp -grupper, og kort tid efter bemærkede brugerne problemerne på webstedet. Ifølge de billeder, som rapporten af livmønter modtaget, krypterede angrebet virksomhedens servere, hvilket endte med at gøre det umuligt at bruge systemet i de fleste af dets operationer. Angrebet kom med en advarsel om, hvordan man genvinder adgang til filerne, og hvordan man modtager flere oplysninger om løsepenge, hvilket er ret almindeligt i e -mailangreb. ransomware.

“Hej Lojas Renner SA! Først og fremmest er dette bare forretning, og det eneste, vi er interesseret i, er dine penge. Dine filer er blevet krypteret. prøv ikke at omdøbe eller ændre de krypterede filer, da dette kan resultere i alvorlige tab af data og dekrypteringsfejl (…) ”

Påstået note sendt til Renner efter angrebet, der krypterede vigtige virksomhedsdata.

Hackere kræver 5,4 mia. BRL for at frigive systemer

De billeder, Livecoins modtog, viser også, at løsesumskravet til frigivelse af de filer, der er foretaget til virksomheden, er fra 1 milliard dollar (BRL 5,42 mia.). Kilder påpeger, at mere end 2000 servere blev påvirket af flykapreren.
Hackere beder om 1 milliard dollarHackere beder om 1 milliard dollar I skrivende stund forbliver Reners websted nede, hvilket indikerer, at angrebet eller i det mindste genoprettelsesprocessen fortsat påvirker en del af serverne. I en officiel note til sine aktionærer afslørede Renner cyberangrebet på sine servere, men sagde, at det straks aktiverede alle kontrol- og sikkerhedsprotokoller for at kunne minimere de påvirkninger, der er forårsaget af butikkens systemer.
Meddelelse om utilgængelighed på Renner's websted, der også advarer om, at applikationens drift også er suspenderet.Meddelelse om utilgængelighed på Renner’s websted, der også advarer om, at applikationens drift også er suspenderet.

datalækage

Renner sagde også, at databaserne bevares, og at kundeoplysninger ikke er blevet påvirket. Virksomheden fremhæver også, at de fysiske butikker på intet tidspunkt blev påvirket af afbrydelsen af ​​systemerne, går imod indledende oplysninger, som butikkerne måtte lukke i løbet af angrebet. TheHack -webstedet oplyste, at det har kontaktet Renner -butikker, og at den fysiske drift er normal, med undtagelse af betalingssystemet, der kun accepterer kontanter, muligvis som følge af ransomware -angrebet.

“Virksomheden vil holde markedet informeret om alle relevante oplysninger i forbindelse med denne begivenhed og vil informere de kompetente myndigheder i de kommende dage.” Afslut karakteren

Lojas Renner officiel note til markedet og aktionærer. Værdien af 1 milliard dollar det kom heller ikke fra officielle kilder, men fra de mange lækager, der cirkulerer på sociale netværk. I angreb som dette, som det skete med JBS, er en høj løsesumværdi normal, da kriminelle har en tendens til at studere offerets profil. I tilfælde af JBS skulle virksomheden betale 55 millioner dollars, det vides ikke, hvor meget eller om Renner vil beslutte at betale løsesummen. Ingen af ​​kilderne sagde, hvad der ville være betalingsformen for løsesummen, men i disse tilfælde er det almindeligt, at det er i kryptokurver, hovedsageligt Bitcoin og Monero. Renner’s datakapningsangreb vil helt sikkert have stor indflydelse på virksomheden og kan endda påvirke virksomhedens ydelse i de kommende dage. I mellemtiden er Ransomware -angreb stadig almindelige inden for forskellige brancher og bliver en af ​​de største trusler for store virksomheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.