Barcelona annullerer NFT-indsamling efter anklager om seksuelt misbrug

Barça opsagde brat sin kontrakt med Ownix om at lancere en NFT-kollektion på grund af klager mod virksomhedens ejer, Moshe Hogeg, for bedrageri, dokumentfalsk for at bedrage investorer og endda det påståede seksuelle misbrug af en 17-årig teenager.

Blot få uger efter at have annonceret lanceringen af en samling af ikke-fungible tokens (NFT), annullerede FC Barcelona uventet sin kontrakt med Ownix efter anholdelsen af virksomhedens ejer Moshe Hogeg anklaget for seksuelt misbrug og bedrageri.

Meddelelsen kom fra FC Barcelona i en kort erklæring:

"FC Barcelona meddeler, at det med øjeblikkelig virkning har annulleret den kommercielle aftale med Ownix om oprettelse og kommercialisering af NFT'er, nye digitale aktiver skabt, som et resultat af information frigivet i dag, der krænker de værdier, der fremmes af vores klub."

De spanske og israelske medier rapporterede timer før arrestationen af Moshe Hogeg sammen med syv andre mistænkte, da forretningsmanden også ejer Beitar Jerusalem. De fleste af de tilbageholdte (selvom deres navne er ukendte) er medlemmer eller ansatte i klubben.

FC Barcelonas NFT-kollektion ville samle 122 ikoniske billeder af klubben. Oprindeligt ville salget finde sted på Ownix, men en officiel udgivelsesdato blev aldrig annonceret, det var blot mistanke om denne sæson.

Ownix forsvarer, men FC Barcelona giver ikke op

Få timer efter meddelelsen om annulleringen af kontrakten præciserede Ownix gennem sin Twitter-konto, at virksomheden "intet har at gøre med skandalen", meddelte, at den vil opsige kontrakten med Hogeg og detaljerede, at iværksætteren "ikke ejer ” ejerskab af selskabets aktier.

Dette blev specificeret af flere Twitter-tråde:

"I en formel meddelelse præciserer Ownix, at det ikke har noget at gøre med det emne, der blev offentliggjort og på ingen måde er involveret i virksomhedens aktivitet. Mistankerne vedrører ifølge publikationerne forhold, der fandt sted for et par år siden i en anden virksomhed, som ikke har noget med virksomheden at gøre. Det skal bemærkes og understreges, at hr. Moshe Hogeg ikke ejer aktier i selskabet”.

Presserapporter påpeger, at hver af de anholdte Ownix'er tjente "tivis af millioner" for at bedrage investorer, idet de gentager, at Moshe Hogeg er mistænkt og sandsynligvis vil blive anklaget for tyveri, groft bedrageri, skjult indkomst, svigagtig journalføring og endda narkotika – kriminalitet relateret samt påstået seksuelt misbrug af et 17-årigt offer.

I mellemtiden har Beitar Jerusalem meddelt, at de vil samarbejde med enhver undersøgelse og vil gøre det med "fuldstændig gennemsigtighed", når de erklærer eller viser dokumenter, mens Moshes juridiske forsvar hævder, at anklagerne tilhører et "netværk med særlige interesser."

Barcelona-artiklen annullerer NFT-indsamlingen, efter at beskyldninger om seksuelt misbrug først blev set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.