Hvor vigtigt er det at have suverænitet over dine investeringer?

åbne bankbokse

Inden for 10 dage, den 3. januar 2022, fejres " Proof-of-Keys Day " officielt, hvor indehavere, entusiaster og handlende fra hele verden opfordres til at trække deres penge tilbage fra børser for ikke-depotporteføljer , sagde han. suverænitet over sine aktiver og sikring af, at udvekslinger forbliver ærlige.

I dag skal vi forklare, hvad PoK Day er , dens betydning og hvordan man deltager.

Bevis for nøgledag og suverænitet

Proof of Keys DayDagen for retssagen mod nøglerne, i en bogstavelig oversættelse – den er designet af Trace Mayer, en podcaster og criptomoedas-investor. Han skabte konceptet som en årlig fest med det formål at opmuntre kryptovaluta-investorer til at genvinde deres monetære autonomi og sætte ærligheden af børser og andre depottjenester på prøve.

Proof of Keys-dagen fejres samme dag som den første Bitcoin genesis-blok , den 3. januar, og er blevet afholdt hvert år siden 2019.

Begivenheden har allerede støtte og engagement fra flere andre krypto-fællesskaber udover Bitcoin (BTC) såsom: Bitcoin Cash (BCH) , Monero (XMR) og Nano (XNO) .

For at deltage skal du blot slutte dig til HODLER- bevægelsen og trække alle dine kryptovalutaer tilbage til en privat, selvsuveræn, ikke-depotpung den 3. januar 2022.

Mange handlende, der har brug for midlerne på børser, foretager en hævning efterfulgt af en indbetaling dagen efter, blot for at teste likviditeten og ærligheden af den børs, de handler, hvilket også kan anbefales.

Risici ved brug af forvaringstjenester

Når investorer beholder deres kryptovalutaer på børser eller depottjenester, har de ikke ejerskab og suverænitet over midlerne. De, der holder dem, er de institutioner, der har den private nøgle (seed), som giver adgang til midler på netværket.

Ved at vælge at outsource depot er investorer forpligtet til at stole på tredjeparten og er udsat for nogle risici såsom:

  • Mangel på likviditet, hvis mange investorer ønsker at hæve midler på samme tid; og hvis tjenesten lyver om sine reservationer og bruger kunders penge til andre formål;
  • Røveri, invasioner og hacks i børser, der er meget attraktive mål i forhold til aktievolumen. Så god som virksomhedernes sikkerhed er, er tilfælde af tyveri hyppige; da det er mere rentabelt at forsøge at stjæle en enkelt trustfond fra flere kunder end at angribe flere uafhængige kunder;
  • Afslut svindel, svindel, falske hacks på børser og andre tredjepartstjenester, hvor de selv stjæler kundemidler og bruger offerpositionen mod et påstået angreb til at slippe af med beskyldninger og løbe væk med pengene;
  • Teknisk hardware, forbindelse, softwarekonfigurationsproblemer i tredjepartstjenester, der påvirker netværket og midlernes anvendelighed.

Hjemmesiden proofofkeys.com viser flere tilfælde af "problemer", der opstod lige før, dagen før eller under PoK-dagen, hvilket viser deres betydning.

bevis på nøglefejlliste

Der er mange tilfælde af "hacks", fastfrysning af operationer, serveroverbelastning mv.

Udtrykket "Ikke dine nøgler, ikke dine mønter""Hvis det ikke er din private nøgle, er det ikke dine mønter" forklarer ideen bag det.

Selvsuverænitet er innovativt i det finansielle system

Før fremkomsten af Bitcoin , hvis investorer ikke ønskede at have tillid til tredjemands opbevaring af deres midler, var de ude af stand til at bruge digitale tjenester, da de fysisk skulle opbevare deres finansielle aktiver i boks. Guld, pengesedler, gældsbreve og virksomhedsaktier/aktier i papirkontrakter.

Som følge heraf var de udsat for tyveri, brand og logistiske vanskeligheder til transport og opbevaring.

Når en person opbevarer sine penge i banken, sit guld i depot eller sine obligationer og aktier hos en mægler, er han afhængig af tjenesteydernes "gode vilje" og ærlighed til at stille disse midler til rådighed.

Nogle gange står over for mangel på likviditet, regulatoriske og bureaukratiske barrierer, forlængede ventetider, blandt andre problemer.

Blockchain-teknologi med kryptografisk beskyttelse tillader nu deres ejeres samlede suverænitet af midler.

Dette indebærer naturligvis også risici, og i dette tilfælde er ejeren af midlerne alene ansvarlig for sikkerheden af deres aktiver.

Valutaprotokoller såsom BTC, BCH, XMR og XNO arbejder med transaktions- og ejerskabsregistreringer distribueret på en decentral måde i et netværk beskyttet af kryptering, og måden at få adgang til dette netværk på er gennem en privat nøgle (nøgle eller seed), der "låser op" for information og tillader kontrol over mønterne.

Hvis brugeren mister registreringen af nøglen, er det matematisk umuligt at få pengene tilbage. De er tabt for evigt, og det er præcis det, der sikrer, at ingen andre kan flytte disse værdier og holde dem sikre.

Derfor anbefales det, at hvis investoren beslutter at bruge ikke-depotbelagte statsporteføljer, foretages en backup af nøglen (nøgle eller seed) på en eller flere sikre lokationer, helst offline og endnu bedre, hvis det er i brandsikkert materiale .

På tærsklen til proof of keys-dagen laver vi en ny artikel med nogle porteføljer, som du kan bruge til at hæve dine penge sikkert og garantere absolut suverænitet over dine investeringer!

Hvis du allerede har ikke-depotporteføljer med garanteret suverænitet, behøver du ikke vente på, at den tredje ankommer. Få dine penge ud af børser, når det er muligt, beskyt dine aktiver, hæv dit ejerskab og hold tjenesterne ærlige.

For protokoller med konsensus om Proof-of-Stake , Open Representative Voting eller lignende hjælper denne holdning også med netværksdecentralisering og sikkerhed.

Indholdet Hvor vigtigt er det at have suverænitet over dine investeringer? optrådte første gang i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.