Forbundspolitiet anholder leder af Gas Consultoria

Forbundspolitiet anholder leder af Gas Consultoria

Forbundspolitiet anholdt lederen af ​​Gas Consultoria, Glaidson Acácio dos Santos, efter undersøgelser, der pegede på en stor økonomisk pyramide -kriminalitet, der blev begået med billedet af Bitcoin, hovedsageligt i Cabo Frio. Denne onsdag (25), den Kryptos Operation blev sat i gang for at overholde eftersøgnings- og beslaglæggelsesordrer i et luksushus i Rio de Janeiro, i Itanhangá -distriktet, vest for byen. I en note til Livecoins gav PF flere detaljer om operationen.

“Onsdag morgen (08/25) lancerede forbundspolitiet sammen med GAECO/MPF og Federal Revenue Operation KRYPTOS med det formål at afmontere den kriminelle organisation, der er ansvarlig for milliardærbedrageri, der involverer kryptokurver.”

Med Glaidson blev der ifølge G1 beslaglagt flere ejendele som guldbarrer, dollars, euro og ægte naturalier. Operationen finder sted, efter at Lagos -regionen i Rio de Janeiro er målet for en taskforce, der undersøgte mindst ti virksomheders adfærd, hvilket ville love faste overskud med Bitcoin. En af de agenter, der deltog i operationen i onsdags, blev endda skræmt over mængden af ​​fundne varer og ville have erklæret, at ordningen kunne være “større end bilvask”.

Føderalt politi anholder leder af Gas Consultoria og flere anholdelser foretages

Ifølge forbundspolitiet i Rio de Janeiro viste undersøgelser, at Gas Consultoria var et selskab, der drev en ponzi -ordning, med urealistiske tilbud om investeringer i kryptokurver.

“Ifølge undersøgelsen er et selskab, der har hovedsæde i regionen Lagos/RJ, ansvarlig for driften af ​​et system med finansielle pyramider eller” ponzi -ordninger “baseret på et effektivt offentligt tilbud på en investeringskontrakt uden forudgående registrering med agenturets lovgivningsmæssige, knyttet til spekulation på kryptokurrencymarkedet, med forudsigelse af et uholdbart økonomisk afkast af det investerede beløb. ”

I drift i seks år ville kuppet have forårsaget milliarder i tab på finansmarkedet ifølge foreløbige PF -undersøgelser. Af dette høje indsamlede beløb anslås det, at 50% af summen blev hævet i løbet af de sidste 12 måneder, det vil sige, at fidusen voksede på markedet. Denne onsdag formiddag (25) blev der udført 15 eftersøgnings- og beslaglæggelsesoptioner i Rio de Janeiro, São Paulo, Ceará og forbundsdistriktet. Derudover blev der udstedt syv forebyggende arrestordre og to midlertidige arrestordrer, betjent af 120 agenter fra det brasilianske føderale politi. I en erklæring informerede PF om, at alle warrants blev udstedt af den 3. føderale straffedomstol i Rio de Janeiro, efter operationer foretaget af politiet, det offentlige ministerium og statsskattetjenesten.

Op til 26 års fængsel

Det føderale politi vurderer, at lederen af ​​Gas Consultoria kan få op til 26 års fængsel, hvis han bliver dømt for forbrydelser for bedragerisk forvaltning, ulovlig udstedelse af uregistrerede beløb, kriminel organisation og hvidvaskning af penge, som skal besvares af den undersøgte. Det er værd at bemærke, at Gas Consultoria var genstand for to rapporter i træk af Fantástico i de sidste to søndage, som viste forskellige finansielle pyramidespil i Lagos -regionen. Sidste søndag havde rapporten allerede gjort det klart, at virksomheden blev efterforsket af det føderale politi, som startede denne operation onsdag. Operation Kriptos blev opkaldt efter et græsk udtryk, der betyder “skjult” og opfandt udtrykket krypto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.