Bitcoin on-chain data afslører vigtige tegn for 2022

Bitcoin-pris i 2022

Den første rapport fra 2022 fra Glassnode, et blockchain -dataanalysefirma, afslørede, at der er positive og negative tegn for BTC, men generelle forventninger er, at prisen vil gå sidelæns.

"Valutaer fortsætter med at migrere til stadig mere illikvide og sovende porteføljer, mens investorernes rentabilitet og cykliske målinger tegner et mere pessimistisk billede. Med en balance mellem høje og lave signaler ved hånden, er vores forventninger til begyndelsen af ​​2022 formentlig en fortsættelse af lateral konsolidering.", starter rapporten udgivet mandag (3).

On-chain aktiviteten vokser med korte skridt

I et tyremarked ser vi en stærk efterspørgsel efter bitcoin-transaktioner, efterhånden som nye valutaer købes. I mellemtiden ser vi i en nedadgående tendens typisk færre nye porteføljer, reduceret transaktionsefterspørgsel og lavere netværksudnyttelse.

Antallet af ikke-nul balance wallet-adresser er en metrik, der kan bruges til at måle langsigtet efterspørgsel efter Bitcoin . Sidste år blev der tilføjet i alt 7,46 millioner porteføljer med en balance på ikke-nul til netværket, en årlig vækst på 23,2%. Heraf er 1,41 millioner blevet tilføjet siden det historiske højdepunkt i oktober, 18,9 % af det årlige total.

Den nuværende rekord på 39,6 millioner ikke-nul-adresser er 40 % højere end toppen, der blev sat i slutningen af ​​tyremarkedet i 2017, hvilket indikerer, at væksten i brugerbasen er blevet fastholdt i løbet af de sidste fem år.

Antal adresser med ikke-nul saldo i Bitcoin. Kilde: Glassnode.
Antal adresser med ikke-nul saldo i Bitcoin. Kilde: Glassnode.

Med hensyn til daglig aktivitet på netværket nåede antallet af aktive enheder at overstige 275.000 om dagen, men det er stadig farligt tæt på bjørnemarkedskanalen. Se diagrammet nedenfor:

Antal aktive enheder (7-dages glidende gennemsnit) i Bitcoin. Kilde: Glassnode.
Antal aktive enheder (7-dages glidende gennemsnit) i Bitcoin. Kilde: Glassnode.

Selvom aktiviteten vokser, viser den røde kanal på billedet tydeligt, at der også er vækst på bjørnemarkederne, men på et lavere niveau. Den stigning, vi ser i øjeblikket, ligner meget mere det "minibull-marked", vi havde i 2019, end de stærke stævner i 2016-17 og 2020-21.

Det er også værd at bemærke, at rallyet i 2019 kulminerede i et ni måneders nedadgående sidelæns handelsinterval, indtil den endelige kapitulation fandt sted i marts 2020.

Flere positive signaler for Bitcoin-prisen

Der er ekstremt optimistiske højdepunkter i Glassnode-undersøgelsen, startende med møntens dvale og den smartere, mere tålmodige akkumulering af penge.

Hvis vi ser på den sidste metrik for stoppet forsyning for over et år siden, kan vi se, at en stor del af de mønter, der blev akkumuleret i slutningen af ​​2020, forbliver ubrugte den dag i dag.

Siden oktober 2021 er mere end 682.000 BTC migreret til det mere end 1-årige interval, hvilket repræsenterer 3,3% af valutabeholdningen i omløb. Mere end 57 % af valutaforsyningen er nu over 1 år [på hold], svarende til de 51,5 %, der blev set på tidspunktet for det bullish momentum i april 2019.

Procentdel af tilbuddet i venteposition i mindst 1 år. Kilde: Glassnode.
Procentdel af tilbuddet i venteposition i mindst 1 år. Kilde: Glassnode.

Mangel på likviditet er et andet ekstremt "bullish" punkt, da det påpeger, at en mindre andel af bitcoins vil være tilgængelige til salg, hvilket viser optimisme blandt store investorer.

Til denne undersøgelse betragtede Glassnode porteføljer, der har tendens til at beholde deres bitcoins i lange perioder, som "illikvide porteføljer" (indehavere) og porteføljer, der har tendens til at bruge og flytte hyppigere (daytraders og hot brokerage-porteføljer) som "likvide porteføljer".

Vi kan se nedenfor, at der i løbet af de sidste par måneder af 2021, selv med priserne korrigeret, var en acceleration af de mest likvide valutaer for illikvide porteføljer. Gennem december skiftede valutaer til stadig mere illikvide porteføljer med en kurs på mellem 50.000 og 100.000 BTC om måneden, hvilket afspejler en større sandsynlighed for bredere akkumulering.

Ændring i bruttoudbud (7-dages glidende gennemsnit). Kilde: Glassnode.
Ændring i bruttoudbud (7-dages glidende gennemsnit). Kilde: Glassnode.

Den mest bekymrende metrik i øjeblikket for Bitcoin-pris

Da ikke alt er i tråd med, at Glassnodes forventninger er positive, kan du forvente et stærkere dårligt tegn i rapporten. Dette er, hvad STH-MVRV-metrikken (forholdet mellem markedsværdi og realiseret værdi blandt kortsigtede indehavere) viser os, en bekymring i forhold til bitcoin-priscyklussen.

For kortsigtede indehavere, hvilket betyder dem, der ikke har haft deres mønter i lang tid, viser STH-MVRV-metrikken, hvor meget nybegyndere kan lide tab nu sammenlignet med tidligere nedgangstider.

STH-MVRV er i øjeblikket under 1,0, en begivenhed, der desværre har få perioder, siden 2017 er en kortvarig begivenhed. De lave perioder i 2018, 2019 og midten af ​​2021 så alle STH'er vedvarende negative, med STH-MVRV-værdier på 1, der fungerede som modstand.

Psykologisk repræsenterer dette nye købere, der "får deres penge tilbage", hvilket gør citatet på $51.400 til et vigtigt niveau at se.

STH-MVRV
Korttidsindehaver MVRV. Kilde: Glassnode.

Husk, denne artikel er til informations- og uddannelsesformål, den er ikke en investeringsanbefaling. Før du træffer investeringsbeslutninger, skal du udføre din egen research og undgå at basere dine køb eller salg på nogle få målinger.

Du kan læse hele Glassnode-undersøgelsen ved at klikke her, og vi anbefaler også at læse artiklen baseret på en Ecoinometrics-rapport, " Can Offer Shock Raise Bitcoin by 2022? Se analyse ”.

Se også:

  • Den amerikanske regering reddede banker med 29 billioner dollars i 2008, forstå Satoshi Nakamotos protest
  • Hvad kan man forvente af Bitcoin i 2022, ifølge præsidenten for det første land, der adopterede kryptovalutaen
  • Vil centralbankansatte protestere og kræve en stigning på 28 %, tid til at erstatte BC med BTC?

Indhold Bitcoin on-chain data afslører vigtige tegn for 2022, som først dukkede op i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.