El Salvador, der i øjeblikket er det eneste land, der har Bitcoin som sin officielle valuta , spionerer muligvis på pressen og civile organisationer med spyware kaldet Pegasus.
Pegasus er en virus, der tjener til at spionere på den inficerede enhed, være i stand til at læse beskeder, optage lokalitetsdata, lytte til opkald, aktivere mikrofoner og kameraer osv.
Landets regering kan stå bag udspioneringen af journalister, ifølge en undersøgelse udført i fællesskab af The Citizen Lab, Access Now, Frontline Defenders, SocialTIC og Fundación Acceso.
Opt Out-podcastvært, internet-privatlivsentusiast Seth for Privacy, kaldte Salvadoras præsident Nayib Bukele for en "undertrykkende diktator" af denne grund.
"Bare fordi en diktator værdsætter hans aktiver, betyder det ikke, at han skal være tilbedt," tweetede Seth.
For Erika Guevara-Rosas, Americas-direktør hos Amnesty International, afslører brugen af Pegasus til at overvåge kommunikation i El Salvador en ny trussel mod menneskerettighederne i landet.
"Myndighederne må stoppe enhver indsats for at begrænse ytringsfriheden og gennemføre en grundig og upartisk undersøgelse for at identificere de ansvarlige," argumenterede hun.
"Det er uacceptabelt, at rapporter om chikane og trusler mod journalister og menneskerettighedsforkæmpere, som arbejder i et fjendtligt miljø og er i alvorlig risiko, er mere og mere almindelige i El Salvador. Det internationale samfund skal støtte menneskerettighedsforkæmpere og journalister i deres krav om respekt for menneskerettighederne."
Ifølge Amnesty.org er menneskerettighedssituationen i landet forværret hurtigt, siden præsident Nayib Bukele tiltrådte i 2019.
"Ytringsfrihed har været en af de rettigheder, der står over for de fleste forhindringer, hvor statslige embedsmænd gentagne gange offentligt har givet udtryk for deres afvisning af at acceptere dissens og forsøger at miskreditere dem, der afslører praksis fra myndighedernes side, der krænker eller truer menneskerettighederne." Internationalt forum fokuseret på mennesker. rettighedsspørgsmål.
I november 2021 modtog flere journalister og medlemmer af civilsamfundsorganisationer en advarsel fra Apple, der advarede dem om, at de muligvis blev målrettet af målrettet overvågning af "statssponserede angribere".
Amnesty Internationals sikkerhedslaboratorium analyserede uafhængigt tekniske data fra en prøve af personer, der blev identificeret som Pegasus-mål i den fælles Access Now- og Citizen Lab-undersøgelse.
Adskillige journalister blev konsulteret, og analysen bekræftede, at deres enheder var succesfuldt inficeret med Pegasus spyware. Det tidligste bevis på kompromittering af prøveenheder var omkring den 30. juli 2020. Tegn på kompromittering eller forsøg på målretning fortsætter indtil den 15. november 2021.
"Denne undersøgelse viser, at Pegasus spyware endnu en gang bliver misbrugt over hele verden til ulovligt at spionere på journalister i massivt omfang, selv efter de banebrydende afsløringer af Project Pegasus," sagde Erika Guevara-Rosas.
»Indtil nu er der ikke gjort nok globalt for at bremse ulovlig målrettet overvågning. Vi har et presserende behov for, at regeringer implementerer et globalt moratorium for salg, overførsel og brug af spyware, indtil regulatoriske menneskerettighedsgarantier er på plads."
Læs mere:
Wikipedia er under pres for at stoppe med at acceptere kryptovaluta-donationer; et komplet studie
Signal Creator og Elon Musk ødelægger Web 3.0 og Ethereum
Tonga kan muligvis gøre Bitcoin til landets officielle valuta, siger tidligere parlamentsmedlem
Indhold Bitcoin-land anklaget for at spionere på journalister dukkede først op på Cointimes.