Hvad de store Bitcoin Falls i 2021 lærer os

På trods af at året sluttede med en appreciering på mere end 60 %, gennemgik Bitcoin (BTC) store korrektioner og prisfald i 2021.

Alt, der går op, går en time ned, og med Bitcoin (BTC) kunne det ikke være anderledes. Selvom 2021 var et fantastisk år for verdens førende kryptovaluta, som nåede et nyt rekordhøjdepunkt , oplevede handlende og investorer øjeblikke med stærke følelser med dets pludselige prisfald.

  • Hvad syntes du om denne nyhed Kom og tal om den i BeInCrypto-gruppen på Telegram!

Bitcoin har altid været kendt for sin stærke volatilitet . Ligesom mange investorer opnår enorme overskud, kan milliarder af dollars således likvideres fra den ene dag til den anden.

I en stemning ved afslutningen af året, husk BTC's vigtigste undergange i 2021 og de erfaringer, de kan bringe for det kommende nye år.

Februar – Elon Musks første negative effekt på Bitcoin

Det første store uventede fald i BTC fandt sted i den sidste uge af februar, startende den 22. Kryptovalutaen akkumulerede en værdistigning på næsten 80% i løbet af måneden, meget i lyset af den ros, Elon Musk og andre personligheder i investeringen verden modtog.

Et simpelt tweet fra milliardæren kunne dog ændre alt. Efter at have sagt, at Bitcoin- og Ethereum-priserne virkede for høje, tabte prisen på den vigtigste kryptovaluta i verden mere end R$ 50 tusinde på blot et par timer, det største daglige fald i dens historie hidtil.

Den nedadgående tendens fortsatte i løbet af de næste par dage, hvilket bragte BTC ned fra $57.000 til et lavpunkt på cirka $43.000 – en devaluering på 25% på kun en uge.

Som et resultat blev mere end US$ 5 milliarder afviklet i operationer på kryptomarkedet. Udløbet af tusindvis af BTC-kontrakter og erklæringer fra den amerikanske finansminister blev også tilskrevet som årsager til aktivets prisfald.

april – eufori tiltrækker hvaler

Bitcoin formåede at vende tilbage fra årets første store nedtur og nåede en ny rekordpris på over $64.000 den 14. april. To dage senere gik aktivet dog ind i en stærk nedadgående tendens og tabte næsten 30 % på kun 10 dage.

De vigtigste altcoins fulgte BTC's nedadgående bevægelse, hvilket fik kryptomarkedet til at miste mere end 200 milliarder US$ alene den 18. Den vigtigste begrundelse for den pludselige korrektion var bevægelsen af hvaler, som udnyttede de detailinvestorer, de var. i ekstrem eufori at købe aktivet for at få mere likviditet til at realisere deres overskud.

Ikke tilfældigt, efter denne bearish-periode nåede den generelle markedsstemning det højeste niveau af pessimisme i et år. En mulig forhøjelse af amerikansk indkomstskat , som kunne dække kryptovalutaer, blev også brugt som begrundelse for denne korrektionsperiode.

maj – Musk og Kina angriber igen

tesla bitcoin

Bitcoin viste tegn på at vende tilbage fra sin nedtur i april, indtil Elon Musk gjorde sig klar igen. Den 12. maj meddelte han, at Tesla ikke længere ville acceptere cryptocurrency som betalingsmiddel, idet han hævdede, at BTC-minedrift var skadeligt for miljøet.

Et par dage senere annoncerede den kinesiske regering igen restriktive foranstaltninger for Bitcoin-minedrift og handel, hvilket startede en ny bølge af forbud, der varer indtil i dag. Som et resultat faldt prisen på kryptovalutaen sit største fald i år og styrtdykkede fra $57.000 til et lavpunkt på $30.000 på kun syv dage.

september – handlende bliver grådige igen

bitcoin

Efter at have lukket juli måned med en stigning over 70 %, led Bitcoin igen et pludseligt fald i september. Den 8. kollapsede kryptovalutaen mere end 18% på få timer, hvilket forårsagede en likvidation på mere end 4 milliarder dollars .

Som et resultat startede BTC en nedadgående trend, der varede resten af måneden. I dagene op til faldet viste sentimentindikatorer, at detailinvestorer igen var ekstremt grådige på markedet, hvilket gav den nødvendige likviditet til hvaler til at dumpe store salgsordrer.

December – ny bølge af covid-19 påvirker BTC

Bitcoin har været i en nedadgående trend siden 10. november, hvor den ramte en ny rekordpris på $69.000. Der sås dog en kraftig nedadgående bevægelse den 3. december, hvilket fik aktivet til at depreciere med omkring 25% på kun 48 timer, hvilket medførte en likvidation på 1,8 milliarder USD i markedet.

Den høje gearing fra detailhandlere, slutningen af året og primært frygt for en ny bølge af Covid-19, der begyndte at påvirke især Europa, er hovedårsagerne til den stærke korrektion.

Hvad lærer Bitcoin-nedbrud os?

Bitcoin vil altid gå gennem tider med korrektion eller nedtrends, ligesom stort set alle finansielle aktiver. Derfor skal handlende og investorer, der har til hensigt at tjene penge ved at investere i dette aktiv, være forberedt på disse øjeblikke.

Nogle erfaringer kan drages af at analysere de vigtigste fald i BTC i 2021. Den vigtigste er, at på samme måde som regeringen og store virksomheder eller enkeltpersoners meddelelser kan påvirke aktivprisen positivt, har disse organisationer og enkeltpersoner også magten til at et øjeblik slippe enhver kryptovaluta. Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på, hvad der sker rundt omkring i verden i forhold til kryptovalutaer.

Derudover er det nødvendigt at være opmærksom på hvalers bevægelse og markedsstemning, da disse store BTC-indehavere i tider med stor eufori kan udføre store salgsordrer, hvilket forårsager kraftige fald i kryptovalutaprisen.

Artiklen What the Big Bitcoin Falls of 2021 Teach Us blev første gang set på BeInCrypto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.