Politiet beslaglægger 115 millioner dollars i Ethereum fra det falske DeFi -websted

Politiet beslaglægger 115 millioner dollars i Ethereum fra det falske DeFi -websted

Greater Manchester Police (UK Local Police) beslaglagde 22 millioner dollars i Ethereum fra to fidusartister, der lavede et falsk DeFi -websted. Selv investorer, der allerede er vant til DeFi, er blevet offer for denne fidus. Investeringsplatformen har tiltrukket tusinder af mennesker fra hele verden, som nu skal bevise sig selv ofre for at få adgang til dens ressourcer igen. Ethereum -kryptokurrency er den næstmest værdifulde på markedet, efter Bitcoin, og giver investorer adgang til decentrale finansielle tjenester. Denne virkelighed bevirker, at der skabes besparelser, der understøttes af kryptovalutalån fra brugerne. Denne nye markedsniske er imidlertid blevet angrebet i de seneste måneder på Ethereum -netværket og Binance Smart Chain, de to mest populære på DeFi i dag. I sidste uge blev et andet netværk angrebet Poly Network, der registrerede største hackerangreb i historien om decentral udlån, hvor banditten endda hævdede, at det var en joke. Hele det indtagne beløb, som oversteg 3 milliarder dollars, blev til sidst returneret.

Politiet beslaglægger millioner på Ethereum

Ifølge Manchester Politi er de millioner, der blev beslaglagt på Ethereum, klar til at blive returneret til deres ejere, efter at et politiangreb opdagede skaberne af de falske DeFi -websteder.

“Et beløb på 22,25 millioner dollars (svarende til godt 16 millioner pund) blev beslaglagt af ekspertofficerer fra Greater Manchester Police Economic Crimes Unit, efter at efterretning førte til opdagelsen af ​​flash -drev, der indeholder store mængder Ethereum, den næststørste kryptokurrency efter Bitcoin. ”

I en erklæring sagde politiet, at ofrene var mennesker fra Storbritannien, Europa, USA, Kina, Australien og Hong Kong. Det falske websted hævdede, at det var en decentral besparelse med Binance Smart Chain -netværket samt en mæglertjeneste. Svindlerne bag den bedrageriske operation regnede dog ikke med at blive identificeret af politiet og deres blockchain -eksperter.

”Svindlerne, der driver tjenesten, ventede, indtil der var blevet deponeret et betydeligt beløb, før de lukkede deres websted og overførte midlerne til deres egne konti. Desværre for dem forsvandt svindlerne ikke sporløst. ”

Spor af svindlere lettede politiets handling

Efter undersøgelser hævdede Greater Manchester Police (GMP), at det havde fundet to bøller med et USB -drev, der havde et værdi på 9,5 millioner dollars Ethereum. Derefter blev en digital pengeskab med yderligere 12,5 millioner dollars fundet og dekrypteret af politifolk.

”Ekspertembedsmænd modtog oplysninger om, at de ansvarlige for ordningen havde været i Manchester i en begrænset periode og sporet dem og genoprettet et krypteret flashdrev indeholdende 9,5 millioner dollars i stjålet Ethereum. En 23-årig mand og en 25-årig kvinde blev anholdt for bedrageri og hvidvaskning af penge. De er allerede blevet frigivet under efterforskning. De fandt yderligere 12,7 millioner dollar et par dage senere efter at have fundet en kryptografisk pengeskab, effektivt en online pengeskab og koden for at få adgang til den. ”

Politiet sagde, at de nu vil indsamle det beløb, der blev fundet hos deres ejere, og returnere beløbene. Detektivinspektør Joe Harrop blev dog mindet om, at kryptokurver er fremtiden, men forbrydelser vil ske for at få disse nye teknologier på markedet.

“Vores liv bevæger sig i stigende grad online eller på vores telefoner, og valutaer som Bitcoin og Ethereum ses ofte som fremtiden, når det kommer til penge og handel … Denne sidste sag viser de enorme summer, vi har at gøre med og rækkevidden, som disse organiserede grupper kan nå – en hel verden er potentielt sårbar over for denne type udnyttelse, som vist i dette tilfælde ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.