Apple-aktien stiger 5%, da CEO bekræfter, at virksomheden vil udforske metaverset

Tim Cook, administrerende direktør for Apple

Sammen med et rekordstort kvartalsoverskud på 35 milliarder dollars og en stigning på 11,2 % i salget til 124 milliarder dollars skitserede Apple torsdag sine metaverse ambitioner.

På en samtale med investorer talte CEO Tim Cook om virksomhedens planer og forberedelser til at udvide sin tilstedeværelse i augmented reality-branchen.

Apples planer i metaversen

Adspurgt af Morgan Stanleys Katy Huberty om "metaverse muligheder og Apples rolle på dette marked," sagde Cook: "Vi ser et stort potentiale i dette område, og vi investerer i overensstemmelse hermed."

Apple har mere end 14.000 augmented reality-apps i App Store, og Cook foreslog, at antallet kunne stige i fremtiden, i takt med den stigende interesse for metaverset.

I begyndelsen af 2022 forudsagde Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, at virksomheden kunne lancere sit første VR-headset, efterfulgt af smarte briller. Det forlyder, at Apples hovedtelefoner er klar til brug allerede i 2020, men selskabet har aldrig offentligt anerkendt dem.

Apple er dog den seneste blandt de store tech-virksomheder, der afslører deres ambitioner i denne nye trend. Sidste år annoncerede Mark Zuckerberg sin beslutning om at omdøbe Facebook til Meta for at tilpasse sin sociale medievirksomhed til de nye teknologiske grænser.

Google og Microsoft arbejder også på deres augmented reality-headset og -briller.

Analytikere mener, at Apples metaverse-tjenester, såsom augmented reality-apps, kan øge virksomhedens omsætning markant. Sandsynligvis på grund af denne forståelse af, at Apple-aktien (AAPL34) steg 5% fra i går til i dag.

"Den stærke kunderespons på vores nylige lancering af nye produkter og tjenester har drevet tocifret vækst i omsætning og indtjening og har været med til at sætte alle tiders rekord for vores installerede base af aktive enheder," sagde Luca Maestri, Apples CFO.

Apples administrerende direktør vil eje Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH)

Som vi tidligere rapporterede om Cointimes, afslørede Cook i begyndelsen af november sidste år, at han havde investeret i bitcoin og ether som individ.

Da han blev spurgt, om han har positioner i de to største kryptovalutaer ved en begivenhed, sagde Cook: "Ja. Jeg synes, det er rimeligt at eje krypto som en del af en diversificeret portefølje. […] I øvrigt giver jeg ingen investeringsrådgivning."

Desværre for nogle udtalte han også, at han ikke mente, at Apple skulle købe bitcoin eller andre kryptovalutaer for at dække virksomhedens kontanter.

"Jeg ville ikke investere i krypto for Apple, ikke fordi jeg ikke ville investere mine egne penge i krypto, men fordi jeg ikke tror, folk køber Apple-aktier for at udsætte sig selv for krypto."

Læs mere:

  • CCAR spil med 30 tusind brasilianske spillere og et sandsynligt Rug Pull
  • CNJ og DataPrev lukker en aftale om brug af et blockchain-system
  • Russisk statsmaskine sigter mod at fange kryptovalutaer i stedet for at forbyde dem

Apple stiger med 5%, da administrerende direktør bekræfter, at virksomheden vil udforske metaverset dukkede op først på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.